/hirek/szabolcsban-mar-a-haziorvosokat-is-elkezdtek-berendelni-korhazi-munkara/
hirdetés

HÍREK

Szabolcsban már a háziorvosokat is elkezdték berendelni kórházi munkára

A 444.hu információja szerint függetlenül a koruktól, minden olyan helyi szakembert berendelnek a nyíregyházi kórházba a koronavírusos betegek ellátására, akinek van megfelelő szakvizsgája.
hirdetés

Egyre súlyosabb a járványhelyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 444.hu információja szerint

"a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba".

A portál úgy tudja, hogy a korhatár sem számít, mert már nincs elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra és a koronás betegek kezelésére.

A nyíregyházi Jósa András oktatókórház jelenleg "elsődleges járványügyi ellátó", így ide szállítják a megye covidos betegeit.

A helyi háziorvosok úgy tudják, hogy akinek van megfelelő szakvizsgája, azt berendelik. Pedig közülük sokan veszélyeztetettek,

hirdetés

a háziorvosoknak több mint a fele 61 évnél idősebb és többen krónikus betegek is.

Többen felvetik a problémát, hogy amíg a kórházban esetleg megoldódik így a létszámgond, mellette keletkezik egy másik, a háziorvosi ellátásban. Pedig ők amolyan "őrszerepet" is betöltenek, és segítenek abban, hogy ne zúduljon a kórházra sok kezeletlen beteg.

Egy másik orvos szerint naponta több mint száz orvos-beteg konzultációt folytatnak, a nagyobb részüket ugyan telefonon, de emellett elindult az influenza-oltási program is.

A lap információja szerint a kórházban a covid-osztályon már ideirányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is dolgoznak, most pedig háziorvosokat irányítanak ide. Jelenleg kb. 300 koronavírusos beteget ápolnak a kórházban, a tizedük intenzív ellátást kap és 27-en lélegeztetőgépen vannak.

Mint mi is megírtuk, a kórház főigazgatója, Adorján Gusztáv a múlt héten koronavírus-fertőzésben meghalt.

Címkép forrása: Google Maps


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk