/hirek/sms-ben-kernek-bocsanatot-azoktol-akiket-hetvegen-oltottak-volna-be/
hirdetés

HÍREK

SMS-ben kérnek bocsánatot azoktól, akiket hétvégén oltottak volna be

A hétvégi első nagy tömeges oltási akció elmarad. A behívott betegeket újabb üzenetben fogják értesíteni az időpontról és a helyszínről. Hogy mikor, egyelőre nem tudni.
hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy teljes káosz alakult ki a tömeges oltások körül. Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában is elismerte, hogy van "némi technikai zavar".

A miniszterelnök azt mondta,

többen panaszkodtak arról, hogy rossz helyre hívták őket és a lakóhelyüktől messzire kellett volna utazniuk az oltásért, illetve már beoltott embereket is behívtak.
Orbán azt is megjegyezte: ennek az az oka, hogy átálltak az adatalapú oltásra, és ha az adatok nem stimmelnek, akkor semmi sem stimmel.

Hozzátette: már leállították a rendszert, és "egy operatív kis csoport" már dolgozik a megoldáson.

György István később az operatív törzs tájékoztatóján bejelentette:

hirdetés
a tömeges oltások hétvégi beadása elmarad.

Elmondta, hogy az AstraZeneca-vakcinák esetében SMS-kiértesítéses technikát alkalmaztak, "amely a regisztráltak és az állami adatbázis közötti gyakorlatban jelentkező szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztésre kerül. Ez azt jelenti, hogy egy későbbi időpontban, de rövidesen sor fog kerülni azoknak az oltására, akik ezt az SMS-értesítést megkapták".

Az oltási munkacsoport vezetője elnézést kért az érintettektől, akiktől SMS-ben is bocsánatot fognak kérni a kellemetlenségekért. Ebben az SMS-ben közlik majd velük azt is, hogy későbbi időpontban kerül sor a több mint 70 ezer vakcina beadására.

Az ígérik: a jövő héten 400 ezer vakcinát terveznek beadni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk