Sípcsontra ragasztott tapaszokkal trükközhettek a dán kerékpáros versenyzők

Azonnal megindult a találgatás, hogy miért volt rajtuk a hétfői versenyen, és vétettek-e a szabályoknak.

Link másolása

Olimpiai rekorddal értek célba Tokióban hétfőn a dán pályakerékpárosok a 4000 méteres férfi üldözőversenyben. A szaklapok egyből arról kezdtek találgatni, hogy mekkora szerepe lehetett ebben a sportolók sípcsontjaira ragasztott tapaszoknak.

A dán bringások mindkét lábán ugyanis testszínű kineziológiai tapasz volt.

Ezeket sérülések, fájdalmak esetén szokták használni. Most azonban mind a négy sportoló lábán láthatóak voltak a tapaszok, amire azért kicsi az esély, hogy egyszerre kerültek bajba - írja a Telex.hu.

Feltételezések szerint ez a módszer inkább az aerodinamikát segítette, amivel néhány ezredmásodpercet tudtak megspórolni. Korábban ezt még senki nem próbálta, így felmerült a kérdés, hogy szabályos lehet-e a tapaszolás. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályai szerint ugyanis a versenyzők nem viselhetnek olyan dolgot magukon, ami nem ruházat, vagy a védelem célját szolgálja, illetve a testük természetes vonalait sem módosíthatják.

A lap megjegyzi, hogy a nemzetközi szervezet még nem reagált, de a versenyzőkön másnap - kedden - már nem volt tapasz.

Kedden került sor a férfi csapat üldözéses verseny első fordulójára is, amelyben az olasz - új-zélandi párharc hozott hatalmas csatát, végül a nagyot hajrázó európai négyes bizonyult jobbnak kilenc századmásodperccel. Mindkét csapat több mint két másodperccel tekert a dánok számára tavaly világbajnoki címet jelentő 3:44.672 perces időn belül, 3:42.307 perccel az új rekord Simone Consonni, Francesco Lamon, Jonathan Milan és az országúton időfutam-világbajnok Filippo Ganna nevéhez fűződik. A világbajnok dánok és a címvédő britek párharcában egy körrel a négy kilométeres táv vége előtt a dánok utolérték a két társáról leszakadó britet, akit az élen haladó dán bringás hátulról elütött, és mindketten kizuhantak a pályáról - írja az MTI.

VIDEÓ: A balesetről


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk