hirdetés

HÍREK

Rusvai Miklós: Nemcsak az elhunytak száma, a szövődményes esetek száma is növekedni fog

A víruskutató szerint tovább romlik majd a járványhelyzet, a kormány azonban a következő hetekben nem tervez szigorítást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 12.

hirdetés

Vasárnap megdőlt a kórházban ápolt és a lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegek számának rekordja is Magyarországon: már több mint 1200 fertőzöttet kezelnek kórházban, közülük 138-an szorulnak lélegeztetőgépre.

Rusvai Miklós víruskutató az RTL Híradónak azt mondta, a lakosság jelentős része még most is fogékony a megfertőződésre, az elmúlt egy hétben pedig elkezdődött a vidéki régiókban is az esetszámok növekedése. A szakértő szerint tovább romlik majd a helyzet,

a közeljövőben nem is fog csökkeni azoknak a betegek száma, akiknek kórházi ápolásra van szüksége. Sőt, egyre többen lesznek azok is, akiknek szövődményeik lesznek a fertőzés miatt.

Orbán Viktor múlt héten azt mondta, hogy a következő három hétben nem tervez a kormány szigorító intézkedéseket a járvány miatt, az egészségügynek pedig addig kell bírnia a terhelést, amíg csak lehet.

hirdetés

Az RTL Híradó megkeresésére az operatív törzs azt közölte, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a járvány alakulását, és ha bármilyen intézkedésre szükség van, tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk