/hirek/rogton-lopjak-a-tollat-mondta-az-orosz-kulugyminiszter-miutan-ugy-tunt-szijjarto-tolmacsa-eltett-egy-tollat-a-targyalason/
hirdetés

HÍREK

„Rögtön lopják a tollat” - mondta az orosz külügyminiszter, miután úgy tűnt, Szijjártó tolmácsa eltett egy tollat a tárgyaláson

A magyar külügyminisztérium szerint nem történt semmilyen tollopás, Szergej Lavrov pedig csak viccelődött.
hirdetés

Szijjártó Péter és a magyar delegáció nemrég Moszkvában tárgyalt az orosz külügyminiszterrel. A látogatásról videó is készült. A vendégek érkezésekor az orosz külügyminiszter angolul odaszól a magyar diplomatáknak, hogy mondjanak néhány mondatot „a kameráknak”.

VIDEÓ: Szijjártó Péter Moszkvában tárgyal

A Szijjártóval érkező tolmács ekkor kivesz egy tollat az asztal közepén álló tartóból és táskájába dugja, mire Lavrov mosolyogva oroszul megjegyzi a mellette ülőnek: „Rögtön lopják a tollat”

- számolt be róla a Népszava.

Az eset kapcsán már beindult a magyar mémgyár, íme az egyik Facebookon terjedő mém:

A magyar külügyminisztérium a történtekre reagálva azt közölte, hogy a tolmács hölgy nem tett el semmilyen tollat, "mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyújt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját".

"A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején" - tájékoztattak.

hirdetés

Majd a Magyar Fordítók és Tolmácsok egyesülete is reagált egy Facebook-bejegyzésben, amelyben megvédik tagjukat, a külügyminiszter mellett dolgozó Kóródi Erikát.

"Büszkék vagyunk rá, szakmai tudása is a legjobb bizonyíték, ő nem ékeskedik más tollával."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk