/hirek/ritka-gerincbetegsege-lett-az-oxfordi-koronavirus-vakcina-egyik-tesztalanyanak/
hirdetés

HÍREK

Ritka gerincbetegsége lett az oxfordi koronavírus-vakcina egyik tesztalanyának

Egy nőnél jelentkeztek a betegség tünetei, de már felépülőben van.
hirdetés

Mint arról beszámoltunk, felfüggesztették az Oxfordban fejlesztett koronavírus elleni vakcina fejlesztését, mert az egyik tesztalanynál probléma merült fel.

Az már korábban kiderült, hogy az AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kidolgozott koronavírus elleni védőoltás (amelyet az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is teszteltek), egy, az Egyesült Királyságban kezelt páciensnél okozott egészségügyi problémát.

A Stat News később azt írta,

egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tünetei jelentkeztek egy nőn. Az amerikai egészségügyi hírportál szerint a páciens már felépülőben van.

hirdetés

A New York Times korábban úgy értesült, gerincvelő-gyulladás lépett fel a tesztalanynál, amelyet vírusfertőzés is okozhat.

Az AstraZeneca szerdán azt közölte, "a nagyobb kísérletsorozatokban véletlenszerűen felléphetnek megbetegedések, amelyeket azonban független oldalról alaposan meg kell vizsgálni". A cég szerint gyorsan végeznek a független vizsgálatokkal, és azt állítják, egyedi esetről van szó a klinikai tesztelés harmadik szakaszának több tízezer résztvevője közül.

Forrás: hvg.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk