/hirek/riasztast-adtak-ki-az-onos-eso-miatt-de-havazasra-es-eros-szelre-is-figyelmeztetnek/
hirdetés

HÍREK

Riasztást adtak ki az ónos eső miatt, de havazásra és erős szélre is figyelmeztetnek

Hétvégén is több helyen viharos szél várható. Emellett pedig erős fagy jön: néhol akár -17 fok is lehet.
hirdetés

Csütörtökön napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Ónos eső miatt citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint reggelig a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized mm-nyi) ónos esőre van esély. Az ónos eső miatt Zala és Somogy megyékben elsőfokú figyelmeztetés is érvényben van.

Havazás miatt Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, a széllökések miatt pedig Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Csütörtök este alapvetően kevés felhő lesz az égen, de legfőképpen az északkeleti, keleti megyékben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon időszakosan több lehet a felhőzet. Hózápor legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, derült tájakon ennél hidegebb is lehet.

Pénteken Gomolyfelhős, napos idő várható felhőátvonulásokkal. Elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északias szél több helyen megerősödik, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, szórványosan hózáporokkal. Az északi, északnyugati szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fok köré is hűlhet a levegő, hideg lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

hirdetés

Vasárnap többnyire napos idő várható, kevés gomolyfelhővel, majd estétől nyugat felől elkezdhet megnövekedni a felhőzet. Csapadék napközben nem valószínű, késő estétől északnyugaton már kisebb havazás esetleg előfordulhat. A többnyire északnyugati, északi irányú szelet legfeljebb élénk széllökések kísérhetik. Meglehetősen hideg lesz a reggel, általában -14 és -6 fok közötti minimumokkal, de a hóval borított keleti tájakon akár -17 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között alakul.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk