Eladják helyetted a telefonodat, te pedig olcsón vehetsz egy jobbat helyette

Egyszerre takaríthatsz meg pénzt, juthatsz hozzá prémium telefonhoz, és még a környezetet is kevésbé terheled, ha a Rejoy.hu-nál vásárolsz felújított okosmobilt, és a régi készülékeden is náluk adsz túl.
Fotó: Rejoy - szmo.hu
2023. május 10.


Link másolása

Volt már olyan problémád, hogy meguntad a régi telefonod, és vágytál egy újra, de elérhetetlenül drágának tűnt? Vagy egyszerűen nem tudod, hogyan kellene jó áron eladni a régit, és bizonytalan vagy a vásárlásban? Esetleg szakítani akarsz azzal a berögzült szokással, hogy a már nem használt mobiljaid egy fiókban gyűlnek, pedig lehetne jobb sorsuk is?

Mi is ebben a cipőben jártunk, ezért is tűnt kézenfekvőnek, hogy kipróbálunk valami újat: lecserélni a régi telefonunkat egy felújított prémium modellre. Az itthon tavaly elindult startupnál, a Rejoynál bevizsgált okostelefonokat lehet legalább 12 hónap garanciával és 30 napos elállással rendelni, illetve el is lehet adni a feleslegessé vált készüléket – a cég a paraméterek alapján ad egy online becslést az árra, majd, ha a készülék egy futárral eljutott a szervízlaborjukba, a pontos bevizsgálás után adnak rá végleges árat.

Felújított telefont macera nélkül

A Rejoy átvállalja ügyfeleitől az összes lépést, ami az értékesítéshez szükséges: a szállítástól a bevizsgáláson, a tisztításon, a csomagoláson és fotózáson át a vásárló megtalálásáig. Legfeljebb 30 napon belül átutalják neked az elküldött készülék előzetesen leegyeztetett vételárát anélkül, hogy apróhirdetésekre jelentkező érdeklődők tucatjainak üzeneteire, hívásaira kellene válaszolnod.

A vásárlás is sokkal biztonságosabb a Rejoy felületén, mivel megkímél annak kockázatától, hogy apróhirdetési oldalakon keresgélve rejtett hibás telefonokat találjunk.

A Rejoy kínálatába felkerülő összes készüléket 30 lépésben vizsgálják át a szervízlabor munkatársai – nem csupán műszakilag tesztelik a készüléket, hanem megvizsgálják azt is, hogy nincs-e például a lopott telefonok adatbázisában, és nincs rajta hálózati zárolás vagy más korlátozás.

Ami még nagyon tetszett nekünk a válogatás során, hogy teljes körű információt kaphatunk mindegyik típusról – mint kiderült, az egyes kategóriákban elérhető telefonok adatlapján mindig a konkrét használt példány fotóit láthatjuk.

Így akár a monitoron belenagyítva azt is kiszúrhatjuk, ha mondjuk egy karcolás van a hátlapon. Ha például úgyis tokkal használjuk majd a készüléket, ez egy olyan árcsökkentő tényező, ami a mindennapi használatra nem lesz befolyással.

Az oldalon elérhető készülékek csupán esztétikai állapotukat tekintve térnek el az új társaiktól. A Rejoy négyféle esztétikai kategóriába sorolja a telefonokat: az "újszerűt" szabad szemmel gyakorlatilag alig lehet megkülönböztetni egy teljesen új készüléktől, a "kiváló" besorolásúakon már elképzelhető néhány finom karc jelenléte, az ennél olcsóbb ("nagyon jó" és "jó") besorolásúak pedig ennél már több esztétikai sérülést is megengednek – azonban ezeknek is jó részét fedi egyébként telefontok vagy képernyővédő fólia a hétköznapokban. A legalább 12 hónapra nyújtott garancia azonban az esztétikai állapottól függetlenül is, minden készülékre jár.

Ha valamiért mégsem lenne szimpatikus a készülék, 30 napig indoklás nélkül elállhatunk a vásárlástól, és visszaküldhetjük a Rejoynak a telefont, ők pedig visszaadják a vételárat.

Így lehet olcsóbban iPhone-od!

Miután a tavalyi iPhone 14 felszereltségben minimális újításokat hozott, az egy évvel korábbi iPhone 13 Pro Max modell tűnt a prémium modellek közül a legjobb választásnak a felújított kínálatból.

Az Apple-mobilok esetében új árakhoz képest nagyjából 30-40 százalékkal kedvezőbbek a Rejoyon elérhető felújított mobilok, opcionálisan utángyártott új akkumulátort is lehet kérni a legnépszerűbb telefonokhoz.

Ennél „korosabb” iPhone-t is jó biznisz lehet választani, hiszen még a hat évvel korábban piacra dobott iPhone 8-as is kap szoftverfrissítéseket az Apple-től, pedig most már az iPhone 14-nél járunk.

A telefontesztek többnyire unboxinggal, kicsomagolással kezdődnek, ezen a téren a Rejoynak nem kell szerénykednie:

A futártól átvett csomagban a felújított iPhone-om nem a felbontott eredeti, hanem egy saját arculatos, mágnessel záródó Rejoy-dobozban érkezett, mintha teljesen új készülék lenne.

A rejoyos alapcsomag része egy utángyártott, de prémium Lightning-adatkábel, és egy SIM-kártya-kiszedő tüske is. Hálózati töltőfej nincs a csomagban, de mivel ezt eladott készülék mellé sem kéri be a cég, nem is hiányzik, hiszen a meglévő töltőt az érkező felújított mobillal is tudjuk használni.

Most már néhány hete használjuk a Rejoynál rendelt telefont, és óriási minőségi ugrást jelentett az előző, már-már elavult modellünkhöz képest. Hogy nem vadonatúj? Senki meg nem mondja, mert ránézésre hibátlannak tűnik. A működésével is minden rendben eddig, úgyhogy csak azt mondhatjuk, hogy nem kell tartani a használt készülék vásárlásától, ha ilyen megbízható helyről szerezzük azt be.

Pénztárcabarát és környezetbarát megoldás

A Rejoynál felújított Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei telefonokat tudtok rendelni, és ugyanezeknek a márkáknak a modelleit lehet eladni is a platformukon keresztül.

Mauro Cordella cirkulárisgazdaság-szakértő 2021-es kutatásának eredményei szerint ha egy új okostelefont használt készülékkel váltanak ki, az 52-79%-kal csökkentheti karbonlábnyomát, hiszen egy teljesen új készülék komplett legyártása helyett tipikusan csak legfeljebb néhány alkatrészt kellhet cserélni a felújítás során. A felújított készülék előnyben részesítésével segíthetjük az e-hulladék csökkentését és a fenntartható környezet kialakítását. Nekünk bevált ez a vásárlási forma - egy jó megoldás lehet arra, hogy környezetbarát és pénztárcabarát módon újítsunk be egy új telefont.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk