/hirek/peticio-indult-hogy-iden-ne-legyen-tuzijatek-augusztus-20-an-budapesten/
hirdetés

HÍREK

Petíció indult, hogy idén ne legyen tűzijáték augusztus 20-án Budapesten

Már több mint hétezren írták alá.
hirdetés

Petíciót indítottak, hogy idén a koronavírus-járvány után ne legyen tűzijáték Budapesten augusztus 20-án.

Ahogy megírtuk, minden eddiginél nagyobb tűzijátékot tartanak majd a fővárosban az államalapítás ünnepén. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán beszélt arról, hogy

Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Homonnay Gergely író, újságíró "A járvány után ne tűzijátékon égessük el az adófizetők pénzét!" címmel indított petíciót ez ellen. Szerinte "a pandémia utáni újrakezdést jobban szimbolizálná, ha lemondanánk az augusztus 20-ra tervezett grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját".

hirdetés

"A kormány szerint minden eddiginél grandiózusabb tűzijáték lesz Budapesten. Biztos örülni fog ennek az a sok ember, aki a járvány miatt elvesztette a munkáját, és fogalma nincs, miből fizesse ki az albérletet. Biztos tetszeni fog nekik, amikor látják, milyen gyorsan égetik el a magyarok adóforintjait, amit akár az ő megmentésükre is felhasználhatna a kormány"

- olvasható a petíció leírásában.

A szervező azt is hozzáteszi, hogy nemcsak a járvány és az emberek miatt, hanem az állatok nyugalma és biztonsága miatt is más megoldást kellene találni az ünneplésre. Példaként említ több magyar várost is, ahol már korábban sem tartottak tűzijátékot, helyette például fényfestéssel szórakoztatták a helyieket.

Hommonay egyébként korábban is kérte már ezt macskája, Erzsi cica nevében Karácsony Gergelytől.

Szerinte

a tűzijátékra szánt pénzt most azoknak a megsegítésére kellene fordítani, akiknek nagy szüksége van rá.

A petíciót több mint hétezren írták alá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk