hirdetés

HÍREK

Pert indítanak Melania Trump volt tanácsadója ellen, mert a first ladyről írt könyvében megszegte a titoktartást

Winston Wolkoff szerint az elnök és a first lady az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát használja fel, hogy elhallgattassa.
MTI, Címkép: MTI/EPA/UPI/Ken Cedeno - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Az amerikai igazságügyi minisztérium

pert indít Melania Trump volt tanácsadója ellen, mert a first ladyről írott könyvében megszegte a titoktartásra szerződésben vállalt kötelezettségét.

A szövetségi igazságügyi tárca egyben azt kérte az ügyben eljáró bíróságtól, hogy a könyv eladásából, továbbá esetleges megfilmesítéséből származó bevételeket utaltassa át egy kormányzati vagyonkezelői alapítványhoz, onnan pedig a pénzügyminisztériumba kerüljenek majd.

Stephanie Winston Wolkoff korábban - még Donald Trump elnökké választása előtt - baráti viszonyt ápolt Melania Trumppal, akinek később tanácsadója is lett a Fehér Házban. Melania és én: barátságom felemelkedése és bukása a first ladyvel címmel hat héttel ezelőtt megjelentetett könyvében lejárató szándékkal megannyi apró részletet írt meg Melania Trumpról.

A CNN hírtelevízió a napokban meg is hívta Winston Wolkoffot, aki esti főműsoridőben is beszámolt a könyvben írottakról, ám interjújának és könyvének visszhangja a first ladyre nézve pozitív volt.

hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy Melania Trump nem az az "elnyomott feleség", amilyennek az amerikai sajtó Donald Trumppal ellenséges része oly szívesen beállítja őt. A szlovén születésű egykori topmodellről írt könyvből egy önálló, határozott véleménnyel rendelkező, a férjét szerető és a férje mellett kiálló asszony portréja bontakozik ki, akinek ráadásul döntő szava van férje lépéseinek meghatározásában. Winston Wolkoff szerint Donald Trump mindenben meghallgatja a felesége véleményét, és senkinek nincs rá olyan jelentős befolyása, mint Melaniának.

Az 50 éves, egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó Winston Wolkoff kedden este kiadott közleményében azt hangoztatta, hogy eleget tett a Melania Trumppal kötött megállapodása valamennyi passzusának, ám a titoktartási kötelezettségvállalása véget ért "amikor a Fehér Ház felmondta a megállapodást".

A közleményben azt írta:

"Az elnök és a first lady az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát használja fel, hogy elhallgattasson engem, és ez az amerikai alkotmány (szólásszabadságról szóló) első kiegészítésének megsértése és kirívó kormányzati visszaélés a saját személyes érdekek és célok érdekében".

Panaszában az igazságügyi tárca azzal érvelt, hogy a first lady hagyományos közszereplői mivolta okán jogosult a panasz ügyében eljárni. Ez a hagyomány Martha Washingtonig, az Egyesült Államok első elnöke, George Washington hitveséig nyúlik vissza.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk