/hirek/otthagyta-a-temetest-egy-nogradi-pap-mert-tul-nagynak-talalta-a-gyasznepet/
hirdetés

HÍREK

Otthagyta a temetést egy nógrádi pap, mert túl nagynak találta a gyásznépet

Körbenézett, számolt, nem vállalta a felelősséget.
Fotó: Carolyna Booth / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

A járványügyi korlátozások egyik pontja, hogy temetéseken a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Nemrég az Omega legendás billentyűsének fia, Benkő Balázs is arról beszélt, hiába jelezte 15 ezer ember, hogy szívesen részt venne apja temetésén, a járványügyi szabályok csak ötven főnek tették ezt lehetővé.

Most különös helyzetet teremtett az intézkedés egy nógrádi faluban - írja a Nool.hu.

A településen egy idős személy temetésére készülődtek. Már csak a papra vártak – idézte fel a minap történteket a lap egyik olvasója.

A plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Mikor meglátta, hogy az engedélyezett 50 fő fölött vennének részt a szertartáson, közölte, hogy ő semmiképp nem szegi meg a korlátozásokat, majd sarkon fordult, és otthagyta a gyászolókat.

Végül a feladatot a kántor vette át, így rendben elhantolták az elhunyt földi maradványait. A Nool információ szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk