"Összevesztünk. Szakítottunk?"

A jó döntések nem veszekedés közben érnek, meg hanem hosszú hetek hónapok, vagy akár évek alatt.

Link másolása

"Nem volt még túl sok komoly kapcsolatom, ő a második, és a legutóbbi hétvégén már annyira összevesztünk, hogy mind a ketten azt mondtuk, hogy a legjobb lesz, ha szakítunk. Ez 6 napja volt, azóta nem beszéltünk, de valahogy úgy érzem, hogy ez így nem normális. Tényleg így lenne vége másfél évnek, egy veszekedéssel?"

Vannak, akik úgy gondolják, hogy simán lehet szakítani veszekedés közben, míg mások azt mondják, hogy ami akkor elhangzik, az nagyjából olyan, mint egy esküvő Las Vegasban, tehát szinte meg sem történt. Ha muszáj választani, én az utóbbi csoport mellett vagyok, kiegészítve azzal, hogy azért érdemes vigyázni arra, hogy mit mond az ember, mert ha valaki folyamatosan a szakítást, esetleg a saját "következő barátját", vagy a párja "következő barátnőjét" emlegeti, akkor azzal azért eléggé megerősít és elképzelhetővé tesz egy jövőbeli szakítást.2

Inkább az adott problémáról érdemes beszélgetni veszekedés közben és annak megoldásáról, és nem egymásról, vagy a kapcsolatról, esetleg a múltban történtekről.

Tudom, könnyű ezt mondani, amikor ideges az ember, de rá lehet szokni azért erre is, ha elfogadjuk, hogy mindannyian "úton" vagyunk, amin egyre újabb dolgokat tanulhatunk meg, akár a párkapcsolatokról.Talán nem fog menni azonnal a legtökéletesebb, legproduktívabb módon vitázni, de ha valaki a megoldásra fókuszál, akkor biztosan jobb vége lesz legközelebb.

A "szakítsunk" helyett legközelebb legyen a közös nevező a "hogyan lehetne megoldani".

A kérdésedre válaszolva, szerintem a felelősségteljes döntések nem veszekedés közben érnek meg, hanem hosszú hetek, hónapok, vagy akár évek alatt. Én úgy gondolom, nem szakítottatok, egy veszekedés miatt biztosan nem. Szerintem nyugodtan keresd fel a párod akkor, talán már ő is megbánta hogy azt mondta, hogy legyen vége. Túl sok kapcsolat múlt már azon, hogy ilyen helyzetekben mindenki túlságosan büszke volt felkeresni a másikat.

Annak érdekében, hogy a korábbi veszekedésnek egy pozitív hozadéka is legyen, talán érdemes megegyeznetek abban később, hogy egy-egy vita közben is csak olyan kijelentéseket modtok majd ki ezek után, amikkel kapcsolatban nem bánjátok, ha később megvalósulnak.

-----

Remélem, hogy segítettem, és sikerül megnyugtató választ kapnod. Ha te esetleg olvasóként más tanácsot adnál a kérdezőnek, írd meg kommentben, és akár azt is, ha egyetértesz. Ha kérdésed van, vagy olyan témád, amit megbeszélhetünk, az alábbi Instagram-fióknak címezve tudod feltenni.

Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a fotócsekkolás mellett olvasnátok is, itt a képen látható, hogyan érhetek el. :-) Nektek küldöm speciálba. #specialba

0 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk