"Összeköltözünk. Fizessem a rezsit, ha jobban keresek, vagy megsértem vele?"

'Én vagyok a nő, úgyhogy a helyzet nem egyszerű... '

Link másolása

"Ő az első igazi kapcsolatom, akivel úgy tűnik, hogy minden a lehető legjobban alakul. Most fél évesek vagyunk, szeretnék összeköltözni, erre meg is van a lehetőségünk, mert a nővérem külföldre költözik, az ő albérletét átvehetnénk. Én elég kezdő vagyok az együttélésben - gyakorlatilag nulla a tapasztalatom - és van egy-két olyan kínos téma amit egyszerűen nem merek felhozni. Ilyen például az hogy ki mit fizessen és hogyan osszuk el a közös anyagi dolgokat. Főleg azért van ezzel gondom, mert jóval többet keresek és egy kicsit úgy érzem, hogy fel kellene ajánlanom, hogy nagyobb részt vállalok a rezsiben. Ráadásul neki a családja is szegényebb, őket is támogatja, nekem pedig tényleg nem lenne gond akár egy átlagos lakás egész rezsijét kifizetni, és meg is tenném szívesen. Viszont én ha nem mondtam volna, nő vagyok, és a hagyományos leosztás ugye nem az, hogy mi ekkora anyagi részt vállaljunk, ezért talán rosszul eshet neki, ha felhozom. Nem akarom "lecsórózni", de tényleg ötletem sincs, hogy lehetne megbeszélni ezt... Mi a véleményetek?"

Én teljesen megértem, hogy szeretnéd elkerülni a kellemetlen beszélgetéseket főleg a legnagyobb szerelem közepén, és jogos az is, hogy előre megbeszélnéd a szabályokat. Ugyanakkor az egész jóval egyszerűbb, mint ahogy elképzeled - szerintem egy kicsit túlaggódod ezt a témát, és ennél sokkal kellemetlenebb beszélgetéseitek is lesznek, lehetnek majd a jövőben. Talán túl sokat gondolkodtál mér ezen és egyre nehezebbnek tűnik nekimenni egy erről szóló beszélgetésnek, pedig az anyagiak kérdése egy olyan témakör, ami két mondattal elintézhető, nem kell hozzá leülni, nem kell köré eseményt szervezni, vagy hosszasan tárgyalni a dolgokat.

Most elég megoldhatatlannak tűnik, de meg fogjátok tudni beszélni - szerintem nagyjából 3 mondatban.

Ha legközelebb szóba kerül az összebútorozás, szerintem mondd el azt, amit most leírtál, vagy simán kérdezd meg, hogyan képzelte el ezt a jövőben. Ha neki már volt komolyabb kapcsolata, azt is elmondhatod, hogy nem vagy képben és kíváncsi vagy, hogyan csinálták anno, és hogy jól működött-e úgy, ahogy akkor volt.

Egyébként szerintem nem kell többet fizetned azért, mert több bevételed van, de ha ez a legjobb megoldás, amivel mind a ketten elégedettek vagytok, akkor miért ne. Próbáljatok ki egyféleképpen, úgy, ahogy most a legjobbnak tűnik, és később még változtathattok rajta, ha kényelmesebb más elosztásban.

Szerintetek hogy lehet a legjobban, legegyszerűbben felhozni ezt a témát?

-----

Remélem, hogy segítettem, és sikerül megnyugtató választ kapnod. Ha te esetleg olvasóként más tanácsot adnál a kérdezőnek, írd meg kommentben, és akár azt is, ha egyetértesz, hiszen a Válaszok blogban egyetlen véleményt hall a kérdező, többen talán még jobban látjuk a megoldást. Ha kérdésed van, vagy olyan témád, amit megbeszélhetünk, az alábbi Instagram-fióknak címezve tudod feltenni.

Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a fotócsekkolás mellett olvasnátok is, itt a képen látható, hogyan érhetek el. :-) Nektek küldöm speciálba. #specialba

0 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk