/hirek/osszecsapasokkal-ert-veget-a-george-floyd-emlektuntetes-berlinben-es-hamburgban-is-130-embert-vettek-orizetbe/
hirdetés

HÍREK

Összecsapásokkal ért véget a George Floyd emléktüntetés Berlinben és Hamburgban is – 130 embert vettek őrizetbe

Aki „F*** the police” feliratú táblát mutat fel olyan embereknek, akik mindent megtesznek az alapvető jogainak védelméért, és aztán még palackokkal és kövekkel meg is dobálja őket, az visszaél a gyülekezési joggal - mondta a rendőrök szóvivője.
hirdetés

Rendbontás és erőszak miatt őrizetbe vettek csaknem 100 embert Berlinben szombat este egy tömegtüntetés után, amelyet a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen tartottak az Egyesült Államokban kibontakozott tiltakozáshullámhoz kapcsolódva. Hamburgban is összecsapásokkal ért véget a George Floyd május végi meggyilkolása elleni tiltakozásul tartott megmozdulások sora, a rendőrség vízágyút is bevetett.

A német főváros keleti részének központjában, az Alexanderplatzon szombat délután 15 ezren, főleg fiatalok demonstráltak a faji megkülönböztetés és a rendőri erőszak ellen. A szervezők által 1500 főre bejelentett tüntetésen olyan sokan jelentek meg, hogy a helyszínt - az egykori Kelet-Berlin főterét - le kellett zárni.

A demonstrálók nagy része ugyan viselt szájat és orrot takaró maszkot, de a fertőzésveszély miatt tüntetéseken is kötelező legalább másfél méteres távolságot nem lehetett betartani.

A csendes demonstráció békésen ért véget. Utána viszont a közelben egy több száz emberből álló csoport körbevett rendőröket, akik éppen őrizetbe vettek egy férfit egy rendőrautó megrongálása miatt. A tömegből kövekkel, palackokkal dobálták meg a rendőröket és a járókelőket, többen megsebesültek, köztük egy fotóriporter.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk