/hirek/orvosi-kamara-titkara-heteken-belul-bekovetkezhet-a-tavaszi-olaszhoz-hasonlo-helyzet-magyarorszagon/
hirdetés

HÍREK

Orvosi kamara titkára: Heteken belül bekövetkezhet a tavaszi olaszhoz hasonló helyzet Magyarországon

Svéd Tamás szerint a kormánynak szigorú intézkedésekkel kellene lassítania a járvány növekedési ütemét, hogy elkerüljük azt, ami tavasszal Olaszországban történt az egészségügyben.
hirdetés

A tavaszi olaszországi helyzethez hasonló lehet Magyarországon is heteken belül, ha nem sikerül lassítani a járvány növekedési ütemét - mondta a Népszavának adott interjújában Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára.

A szakember szerint naponta zajlik egyfajta újratervezés arról, hogyan lehet a folyamatosan változó körülmények között és egyre kevesebb emberrel, felszereléssel megbirkózni a növekvő méretű feladattal. Azért nehéz a kórházak dolga, mert továbbra is az az elvárás, hogy minden beteget lássanak el, de közben folyamatosan fogy a személyzet, köszönhetően az átvezényléseknek, a megbetegedéseknek és a karanténkötelezettségnek.

"A baj akkora, hogy szerintem záros határidőn belül a kontakttá válás már nem lesz kizáró ok a munkából és enyhe covidos tünetekkel is elvárják majd az egészségügyiektől, hogy menjenek be dolgozni. Egyszerűen azért, mert különben nem lesz, aki ellátja a betegeket"

- mondta Svéd Tamás.

hirdetés

Elmondta, hogy továbbra is az intenzíves szakápolókból van a legnagyobb hiány, pedig ők azok, akik a legsúlyosabb állapotú betegekkel foglalkoznak. Azt is problémának tartja, hogy hiába nyílnak újabb ellátóhelyek, azok szerinte nem ugyanolyan feltételeket kínálnak a betegeknek, mint az eredetileg is fertőző betegek kezelésére kialakított és felszerelt intézmények, osztályok.

"Ezt a feszültséget egyetlen módon, a járványgörbe laposításával lehetne oldani, hogy mérséklődjön a kórházakba ömlő betegáradat, illetve az intenzív osztályokra csak annyi beteg kerüljön, amennyi naponta el is hagyja azt, szerencsés esetben gyógyultan"

- mondta az orvos.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk