/hirek/oriasi-bajban-van-a-budapesti-turizmus-tomegek-veszithetik-el-a-munkajukat/
hirdetés

HÍREK

Óriási bajban van a budapesti turizmus, tömegek veszíthetik el a munkájukat

A szállodaszövetség elnöke szerint így az újraindulás sem lesz majd egyszerű, hiszen nem marad szakember.
hirdetés

"Nagy bajban van a budapesti turizmus, mert a külföldi vendégek hiánya miatt, sok szálloda zárva tart" - mondta az ATV híradójának a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Korábban év- és napszaktól függetlenül tele volt a Duna korzó, a Váci utca és Vörösmarty tér, most viszont üres asztalokat, és csupán néhány lézengő turistát lehet látni.

A fővárosban április óta rossz a helyzet, hiszen itt a turizmus 90-95 százalékban a külföldi vendégekből él, a koronavírus-járvány miatt pedig teljesen lenullázódott a város. A szállodák nagy része zárva tart, és a szakember szerint, amíg nincs védőoltás a vírus ellen, addig nem sokat fog változni a helyzet, ami a szállodák dolgozói számára komoly bajt jelenthet.

Flesch Tamás úgy gondolja, nagyon sokan fogják elveszíti a munkájukat, mivel a szektor nem kap semmiféle támogatást.

"A járulékcsökkentés június 30-ával véget ért, tehát ezt a tulajdonosok a nem fogják tudni fizetni a következő hét-nyolc hónapban, úgyhogy biztos, hogy elég sok ember folyamatosan megint az utcára fog kerülni"

hirdetés

– magyarázta Flesch Tamás.

Ugyanakkor, mint mondja, az újraindulás sem lesz egyszerű, hiszen nem marad szakember a szektorban, akik ugyanis most elveszítették az állásukat, azok nagy valószínűséggel, mire helyreáll a turizmus, már máshol fognak dolgozni.

"Nem lesz kivel kinyissunk, és ez lesz a veszélye annak, hogy alapvetően nem a következő hónapokat veszélyeztetjük, hanem nagyon sok évet a jövőre nézve"

– fogalmazott a szakember, aki szerint ezzel az utóbbi években kiharcolt versenyképességünket is elveszíthetjük.

Flesch Tamás úgy véli, hogy mindez ne következzen be, szükség lenne kormányzati segítségre, a kormány azonban éppen a fővárosi szállodákat zárta ki a támogatásokból.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk