/hirek/orban-viktor-nem-engedhetjuk-meg-hogy-a-virus-megbenitsa-az-orszagot/
hirdetés

HÍREK

Orbán Viktor: „Nem engedhetjük meg, hogy a vírus megbénítsa az országot”

A miniszterelnök azt mondta, nem kell a tavaszihoz hasonló szigorú korlátozásokra készülni, mert „a cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon, hanem hogy megvédjük Magyarország működőképességét”.
hirdetés

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt a koronavírus-járvány hazai helyzetéről. Mint mondta, a második hullám járványügyi intézkedései a nemzeti konzultáció eredményeire épülnek. A kormány számára továbbra is fontos az idősek védelme, de a konzultációból is kiderült, hogy "az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön".

"Nem engedhetjük meg, hogy a vírus megbénítsa az országot"

- mondta a miniszterelnök.

"Látom, hogy van bizonytalanság. Sokan attól tartanak, hogy az életünket ugyanúgy szigorú korlátozások alá kell vonni, mint tavasszal. Szeretném egyértelművé tenni: ilyenre nem készülünk. A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon, hanem hogy megvédjük Magyarország működőképességét."

Kitért a fővárosi fenntartású Kamaraerdei úti idősotthonban regisztrált fertőzésekre is (eddig 25 lakónál és 4 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, egy beteg már meghalt). Orbán ezzel kapcsolatban azt mondta, bár

hirdetés

"szép dolognak" tartja, hogy Karácsony Gergely levélben üzen neki, de "kellő komolyságot" kér tőle, és azt, hogy inkább végezze a feladatát.

Az óvintézkedésekről szólva elmondta, hogy továbbra is komolyan kell venni a kötelező maszkhasználatot, amit szükség esetén ki kell terjeszteni. Az intézményekben elrendelt látogatási tilalmat pedig akár rendőri erővel is biztosítani kell. Mint mondta,

bár most kevesebb korlátozás van, mint az első hullámban, de ezeket szigorúan be kell tartani.

Beszélt az iskolák helyzetéről is. Azt mondta, nem lesznek általános iskolabezárások, ha egy-egy intézményben megjelenik a koronavírus, akkor azt ott helyileg kezelik, az iskola bezárása csak a végső megoldás. Azt is elmondta, hogy az iskolákban elrendelték, hogy belépéskor mérjenek lázat.

Orbán azt is közölte, megkérte Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy

minden önként jelentkezőnek ingyen biztosítsák az influenza elleni védőoltást, a teszteket pedig később hatósági árassá tegyék.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk