/hirek/orban-viktor-maszk-es-tavolsagtartas-nelkul-unnepelte-a-szabad-palinkafozest/
hirdetés

HÍREK

Orbán Viktor maszk és távolságtartás nélkül ünnepelte a szabad pálinkafőzést

A miniszterelnökkel fotózkodó és pálinkázgató emberek sem tartották be a járványügyi szabályokat.
hirdetés

Orbán Viktor vasárnap a Zala megyei Becsehelyen járt, ahol részt vett a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényén.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda több fotót is közölt a miniszterelnökről, aki beszédet tartott, pálinkát kóstolt és fotózkodott az ünnepségen részt vevőkkel is.

Ahogy a képeken is látható, sem a kormányfő, sem a többi ember nem viselt maszkot, és a szociális távolságtartást sem tartották be, pedig Orbán, a kormány, Müller Cecília országos tisztifőorvos és az operatív törzs is arra figyelmeztet hetek óta, mennyire fontos a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében a járványügyi szabályok betartása.

Orbán Viktor egyébként arról beszélt a rendezvényen, hogy

miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg,

hirdetés

ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége.

A kormányfő elmondta, ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben, amikor "kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk".

A 2010 szeptemberi parlamenti bejelentésben "nagy dolgok szerepeltek" a bankadótól kezdve a multik megadóztatásáig, és ebbe a 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége - jelezte a miniszterelnök.

"Az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább" a döntéshozók elé - fogalmazott Orbán Viktor, aki arra biztatta a jelenlévőket, "ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen".

Mindent, ami fontos, "ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek", hogy legyen belőle jogszabály, "ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni" - fejtette ki a miniszterelnök.

A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is. "Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink" - jelentette ki Orbán Viktor.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk