/hirek/orban-nincsen-ketsegem-afelol-hogy-magyarorszagon-szabad-nyar-lesz/
hirdetés

HÍREK

Orbán: „Nincs kétségem afelől, hogy Magyarországon szabad nyár lesz”

A miniszterelnök szerint már úton vagyunk a szabadság felé, és akár minden uniós országnál előbb válhat szabaddá az élet nálunk.
hirdetés

Orbán Viktor péntek reggel arról beszélt a Kossuth Rádióban a koronavírus-járvány kapcsán, hogy bár már lehet az újraindításról beszélni, de egyelőre még nem tartunk ott, hogy ezek a lépések megtörténhessenek.

"Amíg ilyen magasan van a fertőzés, addig semmilyen nyitás nem engedhető meg"

- fogalmazott, majd később hozzátette, hogy szerinte az idős emberek élete a legfontosabb, és amíg ők nincsenek védve, addig nem lehet engedni a korlátozásokból.

Azt mondta, ha elmúlt a közvetlen életveszély, akkor lehet újraindításról beszélni. A kormányfő bizakodó, mert elmondása szerint áprilisban és májusban másfélszer többet tudunk majd oltani, májusban lesz a legtöbb vakcinánk. És mint azt már sokszor hangsúlyozta Orbán és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, az oltástól teszik majd függő az újranyitást.

A miniszterelnök viszont úgy gondolja, hogy a magyar oltási kapacitás nagyon nagy, ezért biztos benne, hogy nyárra már ismét szabad életet élhetünk.

"Bennem nincsen kétség afelől, hogy Magyarországon szabad nyár lesz. Úton vagyunk a szabadság felé"

- jelentette ki.

hirdetés

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy még nyáron is lehetnek olyan rendezvények, ahová csak védettségi kártyával lehet majd menni. De összességében

szerinte a legtöbb, vagy akár minden európai uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet Magyarországon. "Erre komoly esélyünk van" - fogalmazott.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk