/hirek/orban-az-egeszsegugy-felkeszult-a-jarvany-kovetkezo-hullamanak-kezelesere/
hirdetés

HÍREK

Orbán: az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videójában mondta el, hogy több mint tízezer szabad kórházi ágy van, a lélegeztetőgépek is „rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre.
MTI/SZMO - szmo.hu
2020. szeptember 12.

hirdetés

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére - jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott:

"erős reggel volt".

Kiemelte:

több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek "rendben vannak", a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust

hirdetés

- szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor a videóban azt is hozzátette, hogy előkészítettek néhány döntést a szerdai kormányülésre.

"Ki szeretnénk valahogy kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, boltok, közlekedési eszközök használatára kidolgoztunk azt ki is tudjuk kényszeríteni, érvényesíteni tudjuk"

- fogalmazott a kormányfő, aki arra kérte az embereket, hogy a járványügyi intézkedéseket tartsák be.

"Ha nem tartják be, most már szankciókat is kell kötnünk"

- mondta Orbán, aki az iskolákról is szót ejtett.

"Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, három iskolát kellett bezárnunk eddig, és 16 óvodát. A többi helyen az oktatás többé-kevésbé megszokott rendben zajlik. Október 1-jétől az iskolába történő belépéskor lesz kötelező hőmérséklet-vizsgálat is"

- fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor a tesztelésről is beszélt. Azt mondta, közel vannak ahhoz, hogy meg tudják határozni a tesztek hatósági árát, erről a szerdai kormányülésen döntenek majd. Azt is hozzátette: az influenza elleni védőoltást pedig ingyenessé tudják tenni az egész országban.

A videót végül azzal zárja, hogy megy a gazdasági szakemberekkel való megbeszélésre, "mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet. A védekezés másik célja pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét, nem béníthat meg bennünket újra a vírus".

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk