hirdetés

HÍREK

Orbán a Meseország mindenkié kötetről: „Hagyják békén a gyerekeinket”

A kormányfő úgy véli, hogy a magyarok türelmesen és toleránsan kezelik a homoszexualitást, de „van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Orbán Viktor a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában a Meseország mindenkié kötetről is beszélt. Szerinte szövevényes viták alakultak ki a témáról, de Magyarországon vannak a homoszexualitásra vonatkozó jogszabályok. A kormányfő úgy véli, hogy a magyarok türelmesen és toleránsan kezelik a "jelenséget", de van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni - írja a 24.hu.

Erre reagálva közölte:

"Hagyják békén a gyerekeinket".

Mint azt mi is megírtuk, Dúró Dóra országgyűlési képviselő megsemmisített egy magyar mesekönyvet a Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóján, mert az szerinte "homoszexuális propagandakiadvány". A kötet az első magyar LMBTQ mesekönyv, amelyet a Labrisz Leszbikus Egyesület adott ki nemrég. Az oldalukon azt írják: "A kötet történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került a gyűjteménybe, melyben többek között roma Pöttöm Pannával, meleg Hamupipőkével, sárkányölő pincérlánnyal, háromfülű nyúllal, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősökkel találkozhatunk".

hirdetés

Az akció hatására sokan vásárolták meg a könyvet, így pillanatok alatt a könyves sikerlista élére került a kötet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk