hirdetés

HÍREK

Órákat gyalogoltak a rendkívüli havazásban az egészségügyi dolgozók a munkahelyeikre Madridban

A hétvégén az elmúlt évtizedek legnagyobb havazása bénította meg a spanyol fővárost. Szinte teljesen megállt az élet, volt aki kutyaszánra pattant és úgy ment a dolgára.
Fotó: MTI/EPA/EFE/David Fernández - szmo.hu
2021. január 10.

hirdetés

Súlyos a helyzet Madridban a régen látott hatalmas havazás miatt. Mint azt mi is megírtuk, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását élte át a spanyol főváros a hétvégén.

A városban a közlekedés szinte teljesen megbénult, leállt, ezért az egészségügyi dolgozók gyalog tudtak csak bejutni a munkahelyükre. Sokan akár több órát is kénytelenek voltak emiatt gyalogolni

- írja a Guardian.

Egyikük a lapnak elmondta, hogy 14 kilométert kell mennie, hogy a lakhelyéről eljusson a kórházba, ahol dolgozik. A lelkiismerete nem engedte, hogy a lehetetlen állapotok miatt otthon maradjon, mert tudta, hogy váltania kell a kollégáit, akik már akkor több mint 24 órája szolgálatban voltak. Ezért 2,5 órát taposott a néha 40 centi mély hóban. Egy nővér 20 kilométert tett meg, két másik pedig 22-t gyalogolt a szakadó hóesésben.

A már így is rengeteget dolgozó madridi orvosok, ápolók most akár dupla vagy tripla műszakot is kénytelenek voltak teljesíteni, mert a hó miatt kollégáik nem jutottak be munkahelyeikre. Ugyanakkor van olyan kórház, ahol a tornatermüket alakították át ideiglenes hálóhelynek, hogy akik nem tudnak hazatérni, bent pihenhessenek.

hirdetés

Madridban szombaton az EMT közlekedési vállalat kénytelen volt leállítani a buszközlekedést, nem volt autós forgalom, lezárták a város alagútjait, és nem jártak az elővárosi vonatok sem. Az egyetlen működő közlekedési eszköz a metró volt, amely emiatt 24 órán keresztül folyamatosan szállított utasokat. A fővárost vastag hótakaró borította be. A felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak parkoló autókra.

José Luis Almeida, Madrid polgármestere elmondta, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását élte át a főváros. Szombat délutánra a lehullott hó mennyisége helyenként elérte a hatvan centimétert.

Madrid és Kasztília-La Mancha tartomány autonóm kormányai bejelentették: hétfőn és kedden is zárva maradnak az oktatási intézmények, mivel nem lehet garantálni, hogy a diákok biztonságosan eljutnak az iskolákba.

VIDEÓK: Ilyen a helyzet Madridban, van aki kutyaszánnal közlekedik

Címlapfotón: Havat takarítanak önkéntesek a madridi Gregorio Maranon Kórház udvarán január 10-én, miután az előző nap véget ért az utóbbi évtizedek legnagyobb havazása a spanyol fővárosban és az ország középső részén.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk