/hirek/novemberig-meghosszabbitottak-a-hatarellenorzest/
hirdetés

HÍREK

Novemberig meghosszabbították a határellenőrzést

Jelen állás szerint november 1-jéig marad a schengeni határok ideiglenes ellenőrzése.
hirdetés

Egy hónapos hosszabbításról döntött a kormány, a schengeni határszakaszon továbbra is figyelik a személy- és teherforgalmat - írja a Népszava.hu.

Október 1-jén veszíti hatályát a koronavírus-járvány miatt elrendelt schengeni határellenőrzés, azaz a kormány szerdán már döntött is arról, hogy október elseje után egy hónappal meghosszabbítja Magyarország teljes schengeni határszakaszának ideiglenes őrizetét

- derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes emlékeztetett rá, hogy ezen a szakaszon 127 határátkelőhely vagy határátlépési pont van, amelyekből tízen van a személy- és a teherforgalomban is határellenőrzés. Hozzátette, hogy a a nemzetközi teherforgalomban - ha a belépéskor a sofőrnél nem kimutathatóak a koronavírus-fertőzés tünetei – a kamion, teherautó beléphet az országba, a magyar területet pedig 24 óra múlva köteles elhagynia. A kijelölt tranzitútvonalról ugyanakkor nem szabad letérni, és csak a kijelölt határátkelőknél, üzemanyagtöltő állomásokon, autópálya-pihenőknél lehet megállni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk