/hirek/novak-katalin-amig-lehet-a-gyerekeknek-biztositani-kell-hogy-jarhassanak-ovodaba-es-iskolaba/
hirdetés

HÍREK

Novák Katalin: Amíg lehet, a gyerekeknek biztosítani kell, hogy járhassanak óvodába és iskolába

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kitérő választ adott arra a kérdésre, mi fog történni akkor, ha a vírus miatt ismét be kell zárni az oktatási intézményeket.
hirdetés

Miniszterként azon dolgozik, hogy a koronavírus-járvány miatt se csökkenjen a családok életszínvonala, nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, akit nemrég neveztek ki a családok ügyének miniszteri szintű képviseletére.

A lap kérdésére Novák Katalin azt mondta, azért van szükség külön családügyi miniszterre, hogy a járvány miatt a családok ne legyenek bajban. „Most jobb helyzetben vannak, mint tíz évvel ezelőtt, de az a veszély fennáll, hogy a vírusnak olyan következményei lesznek, amelyekkel nehéz lehet egy-egy családnak megbirkóznia. Szeretnénk elkerülni, hogy a családok tömegesen a mostaninál nehezebb helyzetbe kerüljenek.” Hozzátette, szerinte ha a baloldal kerülne hatalomra, elvennék a családoknak járó támogatásokat.

Novák tagadta, hogy látszatintézkedés lenne a családügyi miniszter pozíció bevezetése, anélkül, hogy lenne külön családügyi minisztérium.

„A tárca nélküli miniszter annyiban más a megszokottnál, hogy nincs egy olyan kiépített közigazgatási apparátus, amely kifejezetten az ő munkáját segítené. Ennek felépítése hosszú időt vesz igénybe. Ha nekem most ezzel kellene foglalkoznom, az hónapokat venne el a munkától.”

hirdetés

Az interjúban megnevezte csapatát is: Zsigó Róbert lesz a parlamenti, Ekler Gergely a stratégiai és koordiná­ciós államtitkára, Beneda Attila és Rácz Zsófia helyettes államtitkárok felelnek a családügyi és a fiatalokkal foglalkozó területért, Magyar Judit pedig a koordinációért felelős helyettes államtitkár lesz.

A várható otthonteremtési programról azt mondta:

„Célunk, hogy könnyebben és olcsóbban lehessen építkezni, a vállalásnak ne legyenek aránytalan terhei. Át kell gondolnunk a már meglévő otthonteremtési támogatásokat is.”

A kérdésre, hogy van-e vészforgatókönyvük arra az esetre, ha a koronavírus terjedése miatt újra be kell zárni az iskolákat, óvodákat, Novák Katalin kitérő választ adott:

„Amíg lehet, a gyerekeknek biztosítani kell, hogy járhassanak óvodába és iskolába. A nemzeti konzultáció alapján kijelenthetjük, hogy ez az emberek többségének akarata is”

- nyilatkozta, majd hozzátette:

„Sokan jöttek rá az elmúlt hónapokban arra, mit ad az iskola vagy az óvoda a gyermekeknek. Fontos, hogy az ország működhessen, de csak úgy, ha képesek vagyunk betartani a szabályokat és vigyázni egymás egészségére. Addig lesz iskola, amíg biztonságosan fenntartható a helyzet. Egyébként nemcsak hazánkban, de Nyugat-Európában is így van ez. Természetesen a jövőben is a járványügyi szakemberek véleménye a mérvadó, és, ha ne adj’ isten olyan helyzet áll elő, hogy otthon kell maradni a kisgyerekekkel, erre kiemelten fogunk figyelni, hiszen nem várható el, hogy valaki a kisgyermekét egyedül hagyja otthon.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk