/hirek/nincs-vesztenivalo-a-szigoru-szankciok-ellenere-sokan-kinyitnak-hetfon-allitja-egy-szakmai-egyesulet-alelnoke/
hirdetés

HÍREK

Nincs vesztenivaló: a szigorú szankciók ellenére sokan kinyitnak hétfőn, állítja egy szakmai egyesület alelnöke

Csörgics Mátyás szerint nincs választási lehetőségük a vendéglátósoknak: vagy megkockáztatják a bírságot, vagy a korlátozások miatt mennek tönkre.
hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy legalább fél évre bezárják az engedély nélkül nyitó vendéglátóhelyeket, a visszaesők pedig akár 5 milliós pénzbírságra is számíthatnak - így szigorított egy új kormányrendelet, mindössze pár nappal február elseje előtt, amikor figyelemfelhívásként országszerte több vendéglátós is kinyitna.

Egy őket képviselő egyesület szerint nincs választási lehetőségük: vagy a bírság, vagy a korlátozások miatt mennek tönkre.

Országszerte több tucat vendéglátós jelezte: február elsején figyelemfelhívó akciót tartanak, és a tiltások ellenére is kinyitnak. A szigorításokról szóló kormányrendelet két nappal a tervezett akció előtt jelent meg.

A Budapest Éjszakai Nagykövetsége Egyesület alelnöke szerint a vendéglátósok

„vagy megpróbálnak most bevételre szert tenni, és ezzel kockáztatják a megszűnésüket, vagy pedig kivárják a csendes halált.”

Egy debreceni presszó tulajdonosa a Híradónak azt mondta: csak azért nem nyit ki, mert még a büntetésre sincs pénze. A Demokratikus Koalíció szerint a vendéglátósok fenyegetése helyett inkább segíteni kellene őket.

hirdetés

Az RTL Híradójának teljes riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk