hirdetés

HÍREK

Népszava: Sok daganatos beteg kezelése késlekedik

A járvány miatt felére esett vissza az orvos-beteg találkozások száma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.

hirdetés

"Több mint felére esett vissza az orvos-beteg találkozások száma az onkológiai páciensek esetében – derült ki csütörtökön azon a zártkörű online sajtóbeszélgetésen, ahol a szakemberek a mellrákszűrésre hívták fel a figyelmet" - írja a Népszava.

A rendezvényen ismertették azt az onkológusok körében végzett minapi felmérést, amelyben arról számoltak be, hogy "jelentősen csökkent az ellátást kérő új betegek száma".

"Ez azonban nem azt jelenti, hogy kevesebb lett a daganatos beteg, hanem azt, hogy sokan nem jutottak diagnózishoz - az ellátórendszer kényszerű leállása miatt. Az orvosok most arra számítanak, hogy a következő hónapokban tömegesen kerülhetnek a rendszerbe az ellátásra szorulók" - írja a Népszava.

A lap szerint a betegszervezet is tart attól, hogy olyan orvos-beteg találkozások is elmaradtak, amelyek indokoltak lettek volna, azaz lehetnek olyan rákbetegek, akiknek romlottak az életkilátásaik.

Az egyik szervezet vezetője azt mondta, hogy Magyarországon azon is múlik egy beteg gyógyulása, hogy az illetőnek ki az orvosa, hol kezelik, milyen gyors a betegútja, mennyi idő alatt jut el a patológiára, a műtétre, majd utána a kezelésekre.

hirdetés

A fórumon a szakemberek arra biztatták a nőket, hogy ne hanyagolják az egészségüket, a mellrák bárkinél kialakulhat.

A gyanús elváltozásokkal - csomókkal, duzzanatokkal, a mellbimbó bőrének szokatlan változásával stb. - mindenképpen forduljanak orvoshoz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk