/hirek/nem-volt-rajta-maszk-a-rendelesen-ezert-rugtak-ki-a-virusszkeptikus-orvost-a-gyongyosi-korhazbol/
hirdetés

HÍREK

Nem volt rajta maszk a rendelésen, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Dr. Pócs Alfréd korábban azt mondta, azzal az indokkal küldték el, hogy Covid-ellenes. A kórház azonban mást közölt.
hirdetés

Mint arról beszámoltunk, elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból Dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott.

Az orvos azt mondta, a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

A kórház most reagált a hírre egy közleménnyel, amit a 24.hu szúrt ki.

Ebben azt írják, azért menesztették Dr. Pócs Alfrédot, mert nem viselt maszkot a szakrendelésein.

hirdetés

"Az intézmény folyamatosan ellenőrzi, hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik- e a maszkot. Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott, melynek tényét a Spiritual TV és a DEHÍR is közölte.

A Bugát Pál Kórház 2020. október 31-i hatállyal, a szerződésben foglalt 30 napos felmondási idővel, törvényesen mondta fel vele a vállalkozási szerződést. Az ortopédiai betegek ellátását ezen felül még három szakorvos végzi Gyöngyösön, a páciensek megelégedésére, tehát az ellátás biztonsága továbbra is megmarad" - olvasható a kórház oldalán megjelent közleményben.

Dr. Pócs Alfréd azt mondta, jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik. A 24.hu-nak egyébként tagadta, hogy vírustagadó volna, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk