/hirek/nem-tamogatjak-a-rendkivuli-jogrend-meghosszabbitasat-az-ellenzeki-partok/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Nem támogatják a rendkívüli jogrend meghosszabbítását az ellenzéki pártok


Link másolása

hirdetés

Az MSZP-s Harangozó Tamás azt mondta, amit a kormány csinál, nem válságkezelés, hanem a válság elmélyítése, és ehhez felelős politikai erő nem adhat hozzájárulást. Úgy látta ő is, hogy a kormány nem készítette fel az országot a járványra, amely így elszabadult. A miniszterelnök pedig most már nem vállalja a felelősséget a járványügyi védekezésért - tette hozzá. Szerinte a törvényjavaslatban a kormány politikai elismerést vár a járványügyi intézkedésekért és felsorolják azokat az intézkedéseket, amelyeknek semmi köze nem volt a járvány kezeléséhez, hanem pitiáner, politikai játszmát jelentenek. Ezek között említette a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói félévének érvénytelenítését.

Ezer sebből vérzőnek nevezte az oltási tervet és azt firtatta, miért nem sorolják előrébb a pedagógusokat, a kiskereskedelemben és a tömegközlekedésben dolgozókat.

Szerinte teljes nemzeti konszenzus van az oltás szükségességéről az országban. Hozzátette: az emberek védelme érdekében az unió által jóváhagyott vakcinákat kell használni, illetve az MSZP mindenkitől azt kéri, konzultáljon a háziorvosával.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa közölte, hogy a DK nem támogatja a törvényjavaslatot, mert értékelése szerint káros, hibás és hatástalan intézkedésekhez kér utólag támogatást a kormány, másrészt mert úgy vélik, hogy a kormányoldal elvesztette a valósággal a kapcsolatát, az elmúlt hónapok pedig azt bizonyítják, hogy alkalmatlan a kabinet arra, hogy járványügyi helyzetet és a gazdasági válságot kezelje. Emellett - folytatta - a DK szerint a kormány nem az ország és a magyar polgárok érdekét tartja szem előtt, hanem saját kicsinyes pártpolitikai szempontjait.

"Ehhez nem adunk felhatalmazást, számon fogjuk kérni önökön az elvesztegetett életeket, a tönkretett emberi sorsokat, az ellopott közpénzmilliárdokat" - jelentette ki.

Úgy értékelt: a kormány elvesztette az ellenőrzést a járvány második hulláma felett, és most ennek folytatásához kér felhatalmazást. Szerinte nem az ellenzék miatt kezd elveszni a bizalom az oltások iránt, hanem azért, mert a kormány olyan vakcinákat erőltet, amelyek mögött nincs megfelelő ellenőrzés.

Az LMP-s Keresztes László azt mondta, a kormány nem élt, hanem visszaélt a rendkívüli felhatalmazással, amit az ellenzék megadott számára tavaly, és politikai támadást indított az önkormányzatok ellen a működőképesség szélére taszítva őket. Ezzel a közvetlenül magyar embereknek okoznak kárt, hiszen veszélyeztetik az alapvető közszolgáltatások ellátását - figyelmeztetett.

Bencsik János független képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy

a magyar emberek nem okítást várnak a politikusoktól és a kormány tagjaitól, hogy hogyan viseljék el a következő hónapokat, hanem példamutatást. Ezért - folytatta - ha mindennek zárva kell lenni, akkor zárják be Garancsi István kaszinóit is.

Szerinte könnyű úgy türelemre inteni, hogy valaki minden hónapban 1,6 millió forintos fizetést kap, miközben vannak olyanok, akik még csak most kapják meg a novemberben beígért bértámogatásukat.

Varga László, az MSZP képviselője közölte, hogy

az ellenzék egyöntetűen elutasítóan áll az előterjesztéshez, például azért, mert az tartalmaz egy politikai elismerést a kormánynak.

Ez szerinte teljesen felesleges, de illik a kormány "feudális" világához.

A novemberi helyzetben támogatható volt a koronavírus-járványról szóló javaslat, azonban ma egy felesleges politikai elismerésről is kellene dönteni, valamint az elmúlt három hónap meghozott kormányrendeleteiről is - mondta.

Elutasító álláspontjukat azzal is indokolta, hogy a kormány "hadjáratot indított" az ellenzéki önkormányzatok ellen, amit politikai boszorkányüldözésnek nevezett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk