hirdetés

HÍREK

Nem Karikó Katalin az első, akit Orbán Viktor „asszonyságnak” nevez a nyilvánosság előtt

Korábban az Európai Bizottság alelnökét nevezte így, igaz, akkor negatív kontextusban.
Fotó: Orbán Viktor / Facebook - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Tegnap mi is írtunk róla, hogy sokakat felháborított, hogy Orbán Viktor egy interjúban "asszonyságként" hivatkozott Karikó Katalin biológusra, a tudományos világ nemzetközileg is elismert szakértőjére, aki a koronavírus elleni oltás alapjául szolgáló mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

Hétfő délelőtt a Telex kiszúrta, hogy nem először használja ezt a kifejezést a miniszterelnök. Korábban egy Hír Tv-s interjúban Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét nevezte így:

„Ez nem a politikáról szól meg a demokráciáról, ez a magyar emberekről szól. Ez az asszonyság onnan, Csehországból úgy látja a magyarokat, mint azok a tökfilkók, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy saját döntéseket hozzanak”

- mondta akkor a miniszterelnök.

Érdekes, hogy Orbán pozitív és negatív kontextusban egyaránt használja az "asszonyság" szót, amit politikusok és civilek nagy csoportja egyaránt elítélt.

hirdetés

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal bejegyzése például arról írt, hogy épp ez a fajta „provinciális szexizmus” az, ami hazánkból elüldözte a mára világhírűvé vált kutatót. A poszt szerint ugyanúgy nem megfelelő egy női kutatóra asszonyságként hivatkozni, ahogy nem helyén való a férfi kollégáját uraságnak nevezni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk