/hirek/nem-jon-a-budapesti-nemzeti-szinhazba-egy-nemet-szintarsulat-az-szfe-ben-tortentek-miatt/
hirdetés

HÍREK

Nem jön a budapesti Nemzeti Színházba egy német színtársulat az SZFE-vel történtek miatt

A Berliner Ensemble is szolidáris a tiltakozó színművészetis diákokkal.
hirdetés

A német Berliner Ensemble társulat támogatja a Budapesti Színház-és Filmművészeti Egyetem diákjainak és tanárainak tüntetéseit, ezért lemondja a "Medea" tervezett vendégelőadását a budapesti Nemzeti Színházba szervezett MITEM-Fesztiválon - áll a társulat közleményében, amit Facebook-oldalukra tettek ki.

„Nagy döbbenettel tekintünk a budapesti színházi színtér aktuális átalakítására. Az egyetem tulajdonképpen elvesztette autonómiáját azzal, hogy a híres Színház-és Filmművészeti Egyetem vezetői pozícióit áthelyezte az újonnan alapított Színház-és Filmművészeti Alapítványnak”

- jelzi tiltakozása fő okát a Berliner Ensemble.

Az Oliver Reese rendező által jegyzett tiltakozó üzenet kitér arra, hogy a társulat szerint a lezajlott folyamati semmilyen szinten nem nevezhető demokratikusnak, és az Orbán-kormány párhuzamos kultúra kialakítása felé vezető egyik állomásnak tekinthető.

„Szolidaritásunk jeléül lemondtuk a jövő évi, Vidnyánszky Attila által szervezett színházfesztiválra a Medea vendégszereplését”

hirdetés

- zárják közleményüket a berlini színészek.

Security Check Required

null

A társulat nem az első Németországból, amelyik csatlakozik a tiltakozásukat és szolidaritásukat kifejezők táborához: egy hamburgi csoport is ugyanígy tett.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk