/hirek/nem-engedtek-be-a-magyar-allamtitkart-ukrajnaba/
hirdetés

HÍREK

Nem engedték be a magyar államtitkárt Ukrajnába

Ungváron adtak volna át egy felújított iskolát, amelyet a magyar állam finanszírozott. Az ukrajnai járványügyi helyzetre hivakoztak.
hirdetés

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Kárpátaljára ment volna, hogy átadjanak Ungváron egy felújított magyar iskolát – írja a Kárpátaljalap.net. alapján a 24.hu.

A portál "a nemzetközi gyakorlatban szokatlan, barátságtalan lépésnek" nevezi, hogy

az ukrán hatóságok megtagadták a beutazási engedélyt a teljesen a magyar adófizetők által finanszírozott beruházás avatására meghívott, a magyar kormányt képviselő Potápi Árpád János államtitkártól.

Helyette Kuti László ungvári vezető magyar konzul képviselte a magyar államot, aki szerint ezt a beszédet nem neki kellett volna mondania, de

"sajnos innen pár száz kilométerre úgy döntöttek, hogy az ukrajnai járványügyi helyzetre a legnagyobb veszélyt egy magyar kormányzati delegáció beutazása jelenti. Ezért a delegáció nem érkezett meg Ungvárra."

hirdetés

Kuti elmondta, hogy "összesen 12 milliárd forintot fordít a magyar állam a kárpátaljai magyar bázisiskolák felújítását célzó programra. Négy ütemben, 64 kárpátaljai iskola rekonstrukciója valósulhat meg."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk