/hirek/nem-engedelyezik-az-orosz-vakcinat-junius-vege-elott-az-europai-unioban/
hirdetés

HÍREK

Nem engedélyezik az orosz vakcinát június vége előtt az Európai Unióban

Egy francia politikus azt mondta: Moszkva a Szputnyik V vakcinát propagandaeszközként használja a nemzetközi színtéren. „Ne legyünk naivak, az oroszoknak az Európai Uniót megosztó stratégiája eddig hála istennek nem működött, néhány bicskaszúrást leszámítva” – mondta.
hirdetés

Nem várható a Szputnyik V orosz koronavírus elleni vakcina európai uniós engedélyezése június vége előtt - jelentette ki csütörtökön a francia Európa-ügyi államtitkár.

"Van egy első vizsgálati szakasz, amelyet tudományos értékelésnek nevezünk, és valószínűleg, ahogy hallottuk, ez legalább június közepéig eltart" - mondta Clément Beaune a szenátus európai ügyekkel foglalkozó bizottságának meghallgatásán.

Ezt követően az utolsó fázis az Európai Gyógyszerügynökség véleménye a piacra kerülés engedélyeztetéséről, amely néhány hetet vesz igénybe. Azaz ez nem olyan oltás, amely feltehetően június vége előtt engedélyezett lesz

- tette hozzá.

"Júniusban az Európai Uniónak sokkal több vakcina áll majd rendelkezésére (más gyártóktól), a kereslet kevésbé lesz jelentős (az orosz oltóanyagra)" - hangsúlyozta.

Beaune más francia politikusokhoz hasonlóan úgy vélte, hogy Moszkva gyártókapacitásai korlátozottak, és az orosz kormányt azzal vádolta meg, hogy a Szputnyik V vakcinát propagandaeszközként használja a nemzetközi színtéren.

hirdetés

Vannak geopolitikai lépések vagy kommunikációs eszközök, amelyeket orosz barátaink arra használnak, hogy mutassák, mennyire jelen vannak az Európai Unióban

- fogalmazott.

Hozzátette: "Ne legyünk naivak, az oroszoknak az Európai Uniót megosztó stratégiája eddig hála istennek nem működött, néhány bicskaszúrást leszámítva."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk