/hirek/nem-akarta-eladni-a-tulajdonos-megis-meszaroseke-lett-az-orszag-legnagyobb-pulykafeldolgozoja/
hirdetés

HÍREK

Nem akarta eladni a tulajdonos, mégis Mészároséké lett az ország legnagyobb pulykafeldolgozója

A helyi polgármester méltatta a cégvezető eredményét, arról azonban nem beszélt, hogy a kormányközeli céghez kerül az üzem.
Fotó: Capri23auto/Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 11.

hirdetés

Nem kívánt nyilatkozni az ügyet felgöngyölítő 24.hu-nak a legnagyobb hazai pulykás cégét, a Gallicoop Zrt.-t felépítő Erdélyi István azzal kapcsolatban, hogy látszólag váratlanul megvált a tulajdonában álló vállalkozástól.

A lap birtokába került információk szerint az eladási szerződést a héten a Talentis csoporttal írták alá. A felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc birodalmában az agrárérdekeltségeiket külön cég fogja össze, ez a Talentis Agro Zrt., valószínűleg ebbe a körbe kerül a Gallicoop is.

A lap igyekezett utánajárni, hogy ha az áprilisi közgyűlésen még nem merült fel a cég eladása, most a Szarvas legnagyobb adózójának számító Erdélyi és tulajdonostársa, Garai Andrásné miért válnak meg mégis a pulykafeldolgozótól. Ám a vezetők sem erről, sem az új tulajdonosról nem kívántak nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy „így egyeztünk meg”.

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere szerdán, a helyi tévében hozta szóba, hogy a város fő adófizetője tulajdonost vált, Szarvas díszpolgárát, a 70 éves Erdélyit és Garainét meleg szavakkal méltatta. Az új tulajdonosról ő sem beszélt.

A 24.hu szerint egy ideje már harangozták baromfis szakmai körökben, hogy NER-oligarchák vetettek szemet a Gallicoopra, és nem kizárt, hogy a hetvenedik évében járó Erdélyi István visszavonul az üzlettől és szeretett cégétől. A Magyar Narancs cikkében Mészáros Lőrincet, illetve Csányi Sándort, az ugyancsak óriási agrárportfólióval rendelkező OTP-vezért említette lehetséges vevőként, a vételárat pedig 8-10 milliárd forint közé tette.

hirdetés

Erdélyi akkor a lapnak cáfolta az eladással kapcsolatos információkat, most hétfőre ígért sajtótájékoztatót.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk