Négy és félmilliárd éves meteoritot talált egy Nagy-Britanniában élő magyar

A londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki a különleges leletet.


Egész Nyugat-Európában látni lehetett azt a fényes tűzgömböt, amely február végén csapódott a Földbe Dél-Angliában. A jelenséget megfigyelő tudósok azonnal oda is küldtek egy kutatócsoportot, amelyet szerencséjükre egy kint élő magyar is elkísért. A ház lakója elmondta, hogy az autóbejáróban talált rá egy elszenesedett maradványra, és egyből arra gondolt, hogy egy meteorit-darab lehet az.

A londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki azt

a négy és félmilliárd éves meteoritot, amelyre a Nagy-Britanniában élő magyar talált rá. A Földünknél is idősebb, rendkívül ritka lelet értékes információkkal szolgálhat a Naprendszer és az élet keletkezéséről.

A maradvány felfedezője az RTL Híradónak azt mondta: először el sem hitte, hogy mit talált. Elmesélte, hogy a barátja meteorit-kutató egy skóciai egyetemen. Ők is elindultak, hogy bejárják a környéket, hátha ráakadnak még darabokra. Napokig kerestek, ráadásul a bárányürülékkel teli terepen nehéz volt felismerni egy idegen tárgyat. Végül a "laikus" Bianka sikerrel járt. Sikított, ugrált, nagyon örült, mikor a többi szakértő megerősítette, hogy valóban meteoritot talált.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

VIDEÓ: „Meteoritot találni olyan érzés, mint nyerni a lottón”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

AjánljukLink másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk