hirdetés

HÍREK

Ne írja alá Áder János az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt - kéri a Magyar Orvosok Szakszervezete

A szakszervezet szerint a törvény óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon.
MTI, címkép: illusztráció (DarkoStojanovic/Pixabay) - szmo.hu
2020. október 08.

hirdetés

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, arra kérve őt, hogy ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

A MOSZ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, levelükben kifejtik, hogy az orvosi béremeléshez és a hálapénz visszaszorításához nem volt szükség új jogállási törvényre, mert ezeket a kérdéseket lehetett volna rendezni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, valamint a munka törvénykönyvében és a büntető törvénykönyvben.

Kiemelték: a kormány úgy terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy nem tartotta be a jogalkotásról szóló törvényt. Ezen kívül - írták - a kedden elfogadott jogszabály több nemzetközi egyezményt sért, és jogbizonytalanságot kelt mintegy százezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó körében.

A törvény - azzal, hogy lehetővé teszi a kormánynak a munkavállalók alapvető jogainak és kötelezettségeinek rendeleti szabályozását - óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon

- hangoztatta a MOSZ.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk