hirdetés

HÍREK

Nagyon kiakadtak Donald Trumpra a koronavírusban elhunyt amerikaiak családtagjai

Úgy tűnik, hogy Donald Trump szavai alaposan felkorbácsolták a koronavírustól sújtott országban az indulatokat.
Fotó: MTI/EPA /Pool/Ken Cenedo - szmo.hu
2020. október 06.

hirdetés

Miközben a Twitteren a rajongói hősként ünneplik a koronavírust látszólag néhány nap alatt legyűrő Donald Trumpot, és egyenesen minden idők legjobb elnökének nevezik, addig a járvány következtében elhunyt amerikaiak családjai felháborodtak a politikus mondatain, írja a Yahoo! News.

"Ne féljetek a Covidtól!" - szabályosan fáj az elnök egyik emlékezetes mondata annak a New York-i férfinak, aki az apját vesztette el a világot térdre kényszerítő pandémia során. Brian Walter is tagja a COVID Survivors for Change (magyarul: COVID Túlélők A Változásért) nevű érdekképviseleti csoportnak, mely a hétvégén 20 ezer üres széket helyezett el a Fehér Ház előtt, ezzel is szimbolizálva a nemzetet ért veszteséget.

A csoport vezetője is értetlenül áll Trump mondatai előtt. Chris Kocher közleményében kiemelte, hogy miközben az amerikai elnök világszínvonalú, személyre szabott ellátásban részesült, a fertőzöttek többségének esélye sincs olyan gyógyszerekhez hozzáférni, amivel Trumpot napokig kezelték.

Hozzátette: azoknak, akik ma is hosszú hónapokon át élnek a vírus tüneteivel, nem félelmetes, hanem egyenesen rémisztő a Covid-19. Az elnök azonban nem érti ezeknek az embereknek a problémáját, fel sem fogja, amit a családok átélnek.

hirdetés

Az Amerikai Orvosi Szövetség elnöke arra buzdítja az embereket, hogy továbbra is az orvosokra és a szakemberekre hallgassanak a járvánnyal kapcsolatban. Susan R. Bailey nyilatkozatában egyenesen úgy fogalmaz, hogy

"az éberség a legjobb válasz a Covid-19-járványra, mert ez a vírus nem a félelemből, hanem az önelégültségből táplálkozik."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk