hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: jelenleg van elég ember a lélegeztetőgépek működtetéséhez

Brutálisan visszaesett az elvégzett tesztek aránya, és kimagaslóan nagy, 14,3 százalékuk lett pozitív. Ez nem hangzott el a sajtótájékoztatón.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 06.

hirdetés

Az elmúlt heti adatokat összevetve látszik, hogy 14 százalékkal nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a 39-ről a 40. hétre - mondta el Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a vírus most minden korosztályt egyaránt érint, első sorban a fiatal és középkorú felnőtteket. Gyerekek körében továbbra sem jellemző a megbetegedés.

A 24.hu arról ír, hogy nem veri nagy dobra a kormányzat, hogy az elvégzett tesztek száma nagyon visszaesett, nem egészen 5700 tesztnek lett meg az eredménye, és kimagaslóan nagy, 14,3 százalékuk lett pozitív, 818 személyt regisztráltak fertőzöttként.

„Mindenkinek dolga van - jelentette ki Müller. A kutatók, virológusok, döntéshozók és mindenki, aki betartja a szabályokat. Így lehet lassítani a járványt. Mindenki tud tenni azért, hogy ne robbanásszerűen terjedjen a betegség.”

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg van elég ember a lélegeztetőgépek működtetéséhez, mert tavasszal megtörténtek az átképzések. Az edzőtermekbe járóknak azt üzente, minél többet szellőztessenek, és ha lehet, az öltözőkben egyszerre ne tartózkodjanak sokan. Természetesen rájuk is vonatkozik a kötelező maszkhasználat.

hirdetés

Rákérdeztek az iskolai lázmérésekre, miután több szakember szerint a tömeges hőmérsékletmérés nem alkalmas a betegség kiszűrésére. Müller Cecília erre azt válaszolta, hogy „Ha irreális alacsony vagy nagyon magas hőfokot mérnének, akkor meg kell ismételni a mérést kis idő, negyed óra múlva. De ez is egy eszköz, előfordulhat hiba.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk