hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: A járvány a felfutó szakaszában van

Az operatív törzs tájékoztatóján szóba kerültek a halálozási adatok, a hosszú hétvége kockázatai és a korlátozások be nem tartása miatti rendőri intézkedések száma is.
MTI, SZMO - szmo.hu
2020. október 22.

hirdetés

Világszerte, de főleg Európában gyorsul a járvány terjedése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília hozzátette:

a második hullámban jelentősen nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma is, a járvány felfutó szakaszban van.

Közölte: Magyarországon szerdán 2032-vel nőtt az azonosított fertőzöttek száma, és 46, 56 és 97 éves kor közötti, krónikus beteg halt meg. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi fertőzöttek és halálozások száma az Európai Unió 27 országa között a középmezőnyben van.

A tisztifőorvos idézte a Központi Statisztikai Hivatal csütörtöki adatközlését, amely szerint 2020 első kilenc hónapjában 3,3 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a tavalyi azonos időszakban. Ezzel összhangban a 24 európai ország halálozási adatait összegző EuroMomo (Eurpean Mortalitiy Monitoring Project) sem regisztrált többlethalálozást Magyarországon.

hirdetés

A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte:

a jogszabály szeptember 21-ei hatálybalépése óta 596 - ebből szerdán 30 - emberrel szemben intézkedtek amiatt, hogy tömegközlekedési eszközön nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot.

A kereskedelmi üzletekben, közintézmények területén és egyéb, jogszabályban meghatározott helyeken a védelmi intézkedések megszegése miatt már 1001 - köztük szerdán 25 - emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

A hosszú hétvégék kapcsán érkezett kérdést is taglalta az operatív törzs. Mint mondták: a szállodákban több kockázati tényezővel is számolni kell, ami miatt különféle ajánlásokat fogalmaztak meg. Ugyanakkor a vendégeknek is oda kell figyelniük az előírások betartására.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk