/hirek/muller-cecilia-harom-30-as-eveiben-jaro-fiatal-is-meghalt-az-elmult-24-oraban/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: Három 30-as éveiben járó fiatal is meghalt az elmúlt 24 órában

hirdetés

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az óvodák bezárásáról mindig helyileg döntenek, attól függően, hogy hány óvodai dolgozó fertőződött meg. Az csak ritkábban fordul elő, hogy teljes intézményeket zárnak be.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy amennyiben pozitív lesz egy szociális dolgozó tesztje, ugyanaz történik, mintha laboratórium igazolná a fertőzöttséget. Kap egy papírt arról, majd fel kell hívnia a háziorvosát, és a járványügyi hatóság elkezdi a kontaktkutatást.

Az is felmerült, hogy hogyan lehet kiszűrni a koronavírus-fertőzötteket az influenza-oltásnál. Az országos tisztifőorvos erre azt mondta, hogy az akut betegeket, a szoros kontaktokat és a karanténban lévőket nem oltják be. Viszont külön nem vizsgálják az embereket, mert ha tünetmentes valaki, akkor nincs plusz kockázat.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolójában elmondta többek között, hogy 345 ember ellen intézkedtek a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt, 135 személyt megbírságoltak. Hat üzletet zártak be, ebből ötöt Budapesten.

Log into Facebook

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk