/hirek/muller-cecilia-az-uj-fertozottek-14-szazaleka-10-14-ev-kozotti/
hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: Az új fertőzöttek 14 százaléka 10-14 év közötti

A tisztifőorvos beszélt az óvodai fogmosásról, a 11 órai zárásról és a PCR-tesztek hatósági áráról is.
hirdetés

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi aktuális számok után beszélt a PCR-tesztek hatósági áráról. Elmondta, a 19 500 forintot szűkre szabottan állapították meg, a teszteken így nem lehet nyerészkedni. Továbbra is hangsúlyozza, hogy a járványügyi szempontból indokolt tesztek továbbra is ingyenesek.

Beszélt arról is, hogy ha egy tünetmentes, de igazoltan fertőzött embert tíz napnál korábban hazaengednek a kórházból, akkor otthon már csak a tíz napból hátralévő időt kell házi karanténban tölteniük. A letelt idő után pedig automatikusan gyógyultnak számít.

Müller a sajtó kérdésére válaszolva elmondta, az új fertőzöttek 14 százaléka 10-14 éves, és hasonló számban jelennek meg a 30-40 évesek is.

Reagált arra is, hogy a járványveszélyre hivatkozva egyes óvodákban betiltották a fogmosást. A tisztifőorvos azt kérte, ezt egyetlen helyen se engedjék el, még ha a kötelező távolságtartás betartásával hosszabb ideig is tart.

Elmondta továbbá, hogy nem mindig különböztethető meg gyerekeknél a koronavírus más, szezonálisan jelentkező betegségektől, így aki nem tudja eldönteni, mivel fertőződött meg, mindenképp kérje a háziorvos segítségét.

hirdetés

A magyar szórakozóhelyek este 11 órás bezárásáról az a véleménye, hogy minél kevesebbet töltsünk el olyan helyeken, ahol megvan a vírus átadásának lehetősége.

A vírus a nap 24 órájában fertőz, de fontos, hogy csökkentsük a fertőzés lehetőségének időtartamát, ezért szükséges egy időhatárt húzni a zárásoknál.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk