/hirek/muller-cecilia-a-veszelyeztetett-csoportoknak-nagyon-ajanlott-az-influenza-elleni-oltas-mar-a-haziorvosoknal-van-es-ingyenes/?pg=2
hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: a veszélyeztetett csoportoknak nagyon ajánlott az influenza elleni oltás, már a háziorvosoknál van, és ingyenes

MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. október 15.

hirdetés

Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarországról Romániába utazni - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta:

a romániai országos járványügyi operatív törzs az európai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ hétfői adatai alapján frissítette a magas kockázati besorolású országok listáját. A román rendvédelmi szervek döntése alapján csütörtök hajnaltól Magyarország nem szerepel az emelt kockázatú országok között - tette hozzá.

Ismertette, hogy a rendőrök az elmúlt 24 órában 39 esetben intézkedtek azért, mert tömegközlekedési eszközön utazók nem vagy nem megfelelően viseltek maszkot. Az üzletekben, közintézményekben ugyanezért a szabályszegésért 37 esetben volt szükség intézkedésre.

Arról is beszámolt, hogy zökkenőmentes a forgalom az ország határain, a közlekedők a csanádpalotai, röszkei, tompai és beregsurányi határátkelőn számíthatnak 2-3 órás várakozásra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk