/hirek/muller-cecilia-a-veszelyeztetett-csoportoknak-nagyon-ajanlott-az-influenza-elleni-oltas-mar-a-haziorvosoknal-van-es-ingyenes/
hirdetés

HÍREK

Müller Cecília: a veszélyeztetett csoportoknak nagyon ajánlott az influenza elleni oltás, már a háziorvosoknál van, és ingyenes

A koronavírus ellen az influenza elleni védőoltás nem ad védelmet, ugyanakkor mindkét vírus „célszerve az alsólégúti traktus”, ezért fontos legalább az egyik ellen védekezni. Nem kell viszont karantén, ha Romániába utazunk.
MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. október 15.

hirdetés

Megérkezett a háziorvosi praxisokba és az üzemorvosokhoz az influenza elleni védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozókat, hogy éljenek az idén mindenkinek ingyenesen biztosított védőoltás lehetőségével.

Elmondta: a felnőtteknek adható, háromkomponensű vakcina két A típusú és egy B típusú influenzatörzs ellen nyújt védelmet. Járványként jellemzően az A típusú influenza jelenik meg, a védőoltás tehát kellő védelmet biztosít járvány esetén.

A tisztifőorvos kitért arra: a koronavírus ellen az influenza elleni védőoltás nem ad védelmet, ugyanakkor mindkét vírus "célszerve az alsólégúti traktus", ezért fontos legalább az egyik ellen védekezni.

hirdetés

Hozzátette: nemcsak a krónikus betegségben szenvedőknek, a munkájuk miatt magas kockázati csoportba tartozóknak is különösen fontos beoltatni magukat. Példaként említette az egészségügyben, a szociális intézményekben dolgozókat, a kormánytisztviselőket, a rendvédelemben és a közlekedésben dolgozókat, akik sok emberrel találkoznak munkájuk során.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk