/hirek/most-mar-egyaltalan-nem-tudjuk-elkepzelni-hogy-valaha-gyerekunk-lesz-magyarorszagon/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

„Most már egyáltalán nem tudjuk elképzelni, hogy valaha gyerekünk lesz Magyarországon”

A Meseország Mindenkié mesekönyv szerkesztője régóta várta, hogy meleg párjával örökbe fogadhassanak. De ez az álmuk az örökbefogadási törvény átírásával szertefoszlott.
hirdetés

Egyre több híresség áll ki a családok sokszínűsége és az egynemű párok örökbefogádásának lehetősége mellett azután, hogy a kormánypárti többség kedden az alaptörvénybe írta: az anya nő, az apa pedig férfi.

A Fókusznak nyilatkozott a Meseország Mindenkié mesekönyv szerkesztője, aki meleg párjával régóta várja, hogy örökbe fogadhassanak, de most már nem tudják elképzelni, hogy gyerekük legyen Magyarországon. A Fidesz kedden beszélt arról először, hogy ez volt a módosítás célja.

„A család az család, akkor is, ha történetesen a szülők azonos neműek.” Ezekkel a szavakkal csatlakozott Istenes Bence a közösségi médiában terjedő #családazcsalád felhíváshoz. Rajta kívül is egyre több ismert személyiség szólal meg a témában. Ördög Nóra azt írta: „a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt rutinból gondoljuk.”

hirdetés

Az LMBTQI embereket képviselő Háttér Társaság szerint a szabályozás kifejezetten az egynemű párok ellen íródott.

Nagy M. Boldizsár a Meseország Mindenkié című mesekönyv szerkesztője. Ez az a kötet, amely klasszikus mesék újragondolásával próbálja megmutatni a világ sokszínűségét a gyerekeknek, akik nem találkoztak még melegekkel, fogyatékkal élőkkel, transzneműekkel vagy romákkal. A könyv azután kapott nagy nyilvánosságot, hogy a Mi Hazánk Mozgalom politikusa ledarálta. Nagy M. Boldizsár a Fókusznak beszélt arról, hogy párjával régóta tervezik, hogy gyereket fogadjanak örökbe.

"Már erre a karácsonyra is úgy készültünk, hogy biztos nem egyedül leszünk. A tavaszra úgy készültünk, hogy a kertből fog a gyerek cseresznyét szedni meg almát szedni, és ehhez képest eltelt pár hét és most már egyáltalán nem tudjuk elképzelni, hogy valaha gyerekünk lesz Magyarországon. Igazából olyan, mintha kivágtak volna belőlünk egy részt. Mert az identitásunknak egyik fontos része volt, hogy apák is akarunk lenni"

- fogalmazott Nagy M. Boldizsár.

A Fókusz riportja:

A kormánypártok részéről először kedden ismerték el, hogy ez is volt a módosítás célja.

"Nagyon sok nyugat-európai országban már most olyan szabályozás van, hogy például homoszexuális párok fogadhatnak örökbe. És ebbe a tekintetbe már rögtön elmosódik a nemi identitásnak illetve a szülők nemi identitásának határa, ha például két apa is nevelhet egy gyermeket. Mi ezért rögzítettük azt, hogy gyermeket csak egy apa és egy anya nevelhet" - fogalmazott Hollik István.

Az új szabályok szerint nem házaspároknak kizárólag Novák Katalin családügyi miniszter adhat engedélyt az örökbefogadásra.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk