Minőségi, csak természetes alapanyagokból készített jégkrémet a Kemenes Cukrászat
Álmodni szabad és kell, de olyat érdemes, amit meg is lehet valósítani. És persze mindent meg kell tenni azért, hogy az álom valóra váljon – véli Kemenes Edith, a Kemenes Cukrászat vezetője. Így jött létre ez a cég is, amely a régi hagyományokra és házi receptekre épül, ügyelve a minőségre és a környezettudatosságra is.
Edith és csapata most megint egy újdonsággal rukkoltak elő. Bár a koronavírus-járvány őket is átmeneti megtorpanásra késztette, de a nyárra elkészült és már elérhető a Kemenes-jégkrém.
Három gombócnyi jeges nyalánkság, négyféle ízben, kézre álló dobozban. Edith hitvallása szerint a szeretettől vezérelve, gyerekeinkre, unokáinkra gondolva álmodták meg a finomságot. Az új termék is hordozza mindazt, amit a Kemenes-sütemények: természetesek és minőségiek, igényesek.
A jégkrém-projekt egy éve indult, és mára már működik az olasz gépsor, amelyen több ezer doboznyi jeges édesség is készülhet naponta. Az alapanyagok mind természetesek, semmiféle adalékot nem tartalmaznak. A jelenlegi négyféle íz – vanília, csokoládé, citrom és földieper – összetevőit is maguk tesztelték ki. A négy fagyi gluténmentes, kettő közülük laktózmentes is.
A prémium minőségű édességet a biatorbágyi üzemükben készítik, és onnan szállítják megrendelőiknek. Jelenleg a saját boltjaikon kívül a Lipóti pékség negyven boltjában lehet már megtalálni a jégkrémeket.
Nagyon büszkék arra is, hogy a jégkrémek csomagolása környezetbarát, papír alapú. Ráadásul a fedél alatt található egy kis fa kanálka is, így a fogyasztást teljesen műanyagmenetessé tudták tenni.
A vásárlóknak pedig még egy sajátmárkás hűtőtáskával is segítenek, hamarosan ez is elérhető lesz.
A kézműves termék dizájnját egy magyar grafikai csapat készítette, akik a Kemenes-cég eddigi arculatát is megálmodták. A Graphasel Design Studio az arculati tervvel elnyerte korábban az Aranyrajzszög díjat is.
A cég tulajdonosa, Kemenes Edith már gyerekként is segített a család gazdaságában, de sok időt töltött édesanyja mellett is a konyhában. Felnőttként – a gazdasági válság miatt - előző vállalkozását cserélte le kilenc éve a cukrászatra. Régi álma vált ekkor valóra. Hiszen mindig is szerette volna, ha a régi családi ízek, receptek alapján készített süteményeket kínálhatná a saját cukrászdájában. Ahol otthonosan érezheti magát a vendég, és ahol a finom falatok egészségesek is.
Mára már közel nyolcvan ember dolgozik a cégben, ahol a tulajdonosnő szerint családias a légkör, sokan a kezdetek óta velük vannak. Ő maga „tyúkanyó-típus”, így szeret ott lenni mindenhol, rajta tartja a szemét a folyamatokon, de a kollégákon is. A járvány idején is mindent megtettek azért, hogy a munkatársaikat meg tudják tartani, hogy egyben maradhasson a csapat.
A biatorbágyi üzem mellett öt éve megnyílt a városban a Kemenes Cukrászda és Bisztró, majd Budapesten is nyitottak cukrászdákat.
Edith lányai is részt vesznek a cég életében. Tímea és Noémi kislánykoruk óta szívesen töltik idejüket a cukrászatban. Ők most a Vámház körút 9. szám alatt található üzlet vezetői. (Igen, ez az a bolt, ahol régebben ékszereket árultak, és amelyet a reklámokból mindenki megismert…)
A cukrászda pedig belül nagyon is hívogató. A falon látványos grafikák és kedves gondolatok, egy sarokban a család régi képei, a fedett belső kert régi korokat idéz meg, modern köntösben. A vendég pedig válogathat a kerti székek vagy a nagymama füles karosszéke között. Beülhet egy kis asztalhoz, de elhúzódhat egy csendes sarokba is. Van hely és idő beszélgetni, vagy akár elmélkedni.
Mindehhez pedig a Kemenes-termékek közül választhat: házi készítésű üdítőitalokat, szörpöket, kávékülönlegességeket, süteményeket, fagylaltokat, péksüteményeket, szendvicseket, meleg reggeliket és bisztróként meleg ételeket is kínálnak.
Bővebb információk ITT
Címlapkép: Kemenes Cukrászat