hirdetés

HÍREK

Minisztérium: Senki sem beszélt üres ágyakról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elmagyarázta, hogy ők mit értettek a kórházi ágyak felszabadítása és kapacitásbővítés alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 22.

hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében azt írja: miután Magyarországon a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, és nálunk nem zajlottak olyan tragikus jelentek a kórházakban, mint Európa több országában, a hazai ellenzék "dühödt vagdalkozásba kezdett".

„És amikor éppen nem kérdőíveket fogalmaztak vagy kórházvezetőket zaklattak, esetleg a sokadik bizottsági meghallgatást szervezték a valódi segítségnyújtás helyett, akkor nyakatekert, hamis szómagyarázkodásba kezdtek” - folytatódik a közlemény.

A minisztérium szerint

„a kórházigazgatók döntő többsége pontosan értette a miniszteri utasításokat. [...] Senki sem beszélt üres ágyakról – ahogy a miniszter sem –, tudták, hogy a kapacitásbővítés, az ágyak felszabadítása, felkészítése a koronavírusos betegek fogadására azt jelenti, hogy oda kell vezetni az oxigéncsövet, elő kell készíteni a majdani fuldokló betegeknek az életet jelentő berendezések csatlakozásait.”

hirdetés

„A felelősen gondolkozó orvosok azt is tudták, mit jelent az, hogy csak a halasztható beavatkozások maradhatnak el, és senkit sem lehet hazaküldeni, akinek az élete kerülhet veszélybe, vagy maradandó egészségkárosodást szenvedhet" tették hozzá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk