/hirek/minden-gyerekeket-be-kellene-oltani-hogy-nyitva-maradhassanak-az-iskolak-angliaban/
hirdetés

HÍREK

Minden gyerekeket be kellene oltani, hogy nyitva maradhassanak az iskolák Angliában

Kéthónapos csúcson van az angol gyerekek között a pozitív koronavírus-tesztek aránya. Szakértők szerint a legnagyobb valószínűséggel az idősebb gyerekek idézhetik elő a következő járványhullámot.
hirdetés

Nem lesz meg a koronavírus elleni nyájimmunitáshoz szükséges átoltottság Angliában, ha a gyerekek nem kapnak védőoltást, írja a Mirror a bristoli egyetem gyermekgyógyászati professzorának figyelmeztetése alapján. Adam Finn hangsúlyozta: nem érhető el a kívánt 80 százalékos arány, mivel az ország lakóinak több mint 20 százaléka 18 év alatti.

Egy kormányzati tanácsadó szerint könnyen előfordulhat, hogy a gyerekeket is be kell oltani, mert csak így lehet a zavartalan oktatást biztosítani, illetve megelőzni a jövőbeni országos lezárásokat.

A gyerekek oltásának kérdése azután került szóba, hogy a 10-19 évesek között kéthónapos csúcson van a koronavírus-fertőzöttek aránya. Míg a korosztályba tartozók közül az előző héten minden 100 ezerből 102,3 teszt eredménye lett pozitív, addig ezen a héten már 109,8.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk