/hirek/mi-lesz-ezzel-a-teknossel-leonardo-dicaprio-az-oceanok-muanyagszennyezeserol-posztolt/
hirdetés

HÍREK

Mi lesz ezzel a teknőssel? – Leonardo DiCaprio az óceánok műanyagszennyezéséről posztolt

A színész-aktivista egy szívfacsaró helyzetbe került tengeri teknős videójával nyomatékosította a felhívást.
hirdetés

Leonardo DiCaprio az Oscar-díjat és Golden Globe-díjakat érő színészkedés mellett második szívügyének, mondhatni szerelemprojektjének a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni harcot választotta, amivel rajongói - sőt, talán az őt kevésbé kedvelő emberek - szemét is igyekszik felnyitni.

Ilyen az, amikor egy híresség valóban a jó ügy érdekében használja fel a hírnevét.

Instagram-oldalát például több mint 33 millióan követik, így az olyan gondolatébresztő posztok, mint amit legutóbb is publikált, rengeteg emberhez eljutnak.

A színész a SeaLegacy óceán-védő szervezet felvételét osztotta tovább:

"Egy fiatal tengeri teknős belegabalyodott a kusza halászhálókba és szemétbe a nyílt óceánon, a Kanári-szigetek partjainál. Ez csupán egy példa arra a veszélyre, amelyet a műanyagszennyezés a tenger állatvilága számára előidéz. Egyre több tengeri madarat és a bálnát találunk holtan, a hasuk tömve van műanyaggal. A part menti közösségeket az egész világon a távoli partokról származó műanyag hulladék fojtogatja.

hirdetés

És Amerikában a műanyagipar 2025-ig legalább 35% -kal kívánja növelni a termelést - arra azonban nem született terv, hogy miként fékezzék meg az óceánunkat ellepő műanyagszennyezést, vagy hogy miként védjék meg a frontvonal közösségeit a mérgező, szennyező anyagoktól.

Az Egyesült Államok jelenlegi szabályozása évtizedekkel ezelőtt lett kitalálva, és úgy gondoljuk, hogy már ideje lenne, hogy az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal frissítse azokat.

Csatlakoznál hozzánk, hogy kiálljunk az óceánunkért, a közösségeinkért, és segítsük a #StopPlasticPolluters műanyagszennyezést megállító kezdeményezését? Csatlakozz és kezdj a #TurningTheTide petíció aláírásával, hogy az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal is megtudja, hogy új szabályokat akarunk az óceánunk védelmére.

Szabadulj meg a műanyagtól, és csatlakozz a több mint 275 szervezet által támogatott akcióhoz."

Mivel sokan a videón látható kis teknős állapotáról érdeklődtek, ezért a szervezet és Leo közöltek egy kis helyzetjelentést is:

"Hello, mindenki! Többen kérdeztétek, hogy mi történt ezzel a kis tengeri teknőssel, mi pedig boldogan osztjuk meg veletek, hogy nem sokkal a videó készítése után kiszabadították. Köszönjük a biztonságával és jólétével kapcsolatos aggodalmakat."

#Regram #RG @sealegacy: A young sea turtle drags a tangle of fishing nets and other debris through the open ocean off the coast of the Canary Islands. This is just one example of the danger that #plasticpollution poses to the health of marine wildlife. Seabirds and whales are found dead with their bellies full of #plastic. Coastal communities the world over are suffocated by plastic waste that comes from far-off shores. And in America, the plastics industry intends to expand production at least 35% by 2025 - with no plan for preventing more #plasticpollution from entering our ocean, or protecting frontline communities from toxic pollutants. Current #US regulations are decades old and we think it's well past time for @EPAgov to update them. Will you join us and stand up for our ocean, our communities and help #StopPlasticPolluters? Join us and start #TurningTheTide by signing the petition (link in our bio and in our stories) to make sure the #EPA knows you want new standards for protecting our #ocean. #BreakFreeFromPlastic and join the 275+ organizations standing in support including @SeaLegacy @BlueSphereFoundation @lonelywhale ? : @francisperez000 UPDATE: Hi everyone! Several of you asked what happened to this little sea turtle, and we are happy to be able to tell you that she was cut free soon after this video was taken. Thank you for your concern for her safety and well-being. ???

224.3k Likes, 6,111 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @sealegacy: A young sea turtle drags a tangle of fishing nets and other debris through..."

DiCaprió aktivista teendői mellett 2014-től az ENSZ békekövete és vizuális alkotásokkal is szeretne hatni a nézőire a témában.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk