hirdetés

HÍREK

Meztelen képekkel kampányolnak a gyermekvédelemben és szociális intézményekben dolgozók a munkaruha biztosításáért

Több dolgozó is lefotózta magát abban a munkaruhában, amit a munkáltatójuktól kaptak, ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a problémára.
Fotók: BDDSZ - szmo.hu
2020. június 22.

hirdetés

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) kampányt indít a gyermekvédelmi-, és szociális intézményben dolgozók munkaruházatának biztosításáért - írta a szakszervezet egy közleményben.

Ezzel a ruha nélküli dolgozókat ábrázoló fotóposzterrel kívánják kampányszerűen felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális- és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruhaellátásának évek óta húzódó problémájára.

A munkaruházatot jogszabály szerint a munkáltató köteles biztosítani, ha a munkakör ellátása a ruházat nagyfokú szennyeződésével jár. A munkaruházati ellátás elmaradása jogsértő és veszélyezteti a dolgozók egészségét.

"Megkértük a dolgozókat, hogy készítsenek magukról fényképet abban a munkaruhában, amit a munkáltatójuk biztosít számukra és küldjék el nekünk. A képek jól szemléltetik, hogy "Covid előtt" és "Covid alatt" munkaruha nélkül kellett ellátni a fokozottan egészségkárosító feladatokat a gyermekeket és az időseket gondozó személyzet nagy többségének"

- írják.

hirdetés

A képekből összeállított fotóposzterrel kampányszerűen akarják felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruhaellátásának évek óta húzódó problémájára.

"A kérdés az, hogy meddig marad így ez a jogsértő helyzet a "Covid után", vagy az állam végre megvédi dolgozóit a fertőzésveszélytől a jövőben a munkaruházat jogszabályi garanciáinak és fedezetének biztosításával?" /span>

- olvasható a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk