hirdetés

HÍREK

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a Tigáz is

Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója jóformán teljes egészében Mészáros cégéhez került.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 12.

hirdetés

Aláírta a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában álló Opus Global a Tigáz megvásárlásáról szóló megállapodást - írja a HVG.

A cég már korábban is közel 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben, a Forbes tavaly decemberben adta hírül, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó tőzsdei befektetőcég tárgyalásokat folytat a Tigáz teljes részvénycsomagjának megvásárlásáról.

Az adásvétel március 11-én megvalósult, ahogyan azt a svájci központú vállalat pénteki közleményben tudatta, aláírták az adásvételi szerződést az MS Energy Holding AG 50 százalékának megvásárlásáról, így az Opus 49,57 százalékos részesedést szerzett a Tigáz Földgázelosztó Zrt.-ben.

Ennek értelmében az Opus irányítási jogot is szerez a földgázelosztó társaságban. Ezzel egyidejűleg a tőzsdei társaság igazgatósága döntött a Titász Áramhálózati Zrt.-t – sikeres tranzakció esetén – tulajdonló Opus Energy Kft. létrehozásáról is.

Az ügylet még a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására vár, amely várhatóan március 31-én zárul, a társaság ezt követően Opus Tigáz Gázhálózati Zrt. néven folytatja tevékenységét.

hirdetés

A Tigáz több mint 33 ezer kilométer hosszú gázvezeték-hálózatával Magyarország legnagyobb földgáz-elosztója, az ország területének közel felét látja el földgázzal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk