hirdetés

HÍREK

Mesterséges intelligencia által vezérelt műholdas fegyverrel végeztek az atomtudóssal Irán szerint

13 lövést kapott az arcába a tudós, a mellette ülő felesége megúszta egy karcolás nélkül.
MTI/EPA/Iráni védelmi minisztérium - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

Az iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnoka szerint egy mesterséges intelligenciát használó műholdas irányítású gépfegyverrel lőtték le november végén az ország egyik vezető atomtudósát, írja a The Guardian.

Ali Fadavi elmondta, hogy a fegyvert egy terepjáróra erősítették fel. A 13 lövést úgy adta le, hogy az autóban a tudós mellett 25 centiméterre ülő feleségén egy karcolás sem keletkezett. A parancsnok szerint ez azt jelenti, hogy a gépfegyverrel egyszerűen rázoomoltak a kiválasztott célpontra, vagyis a nukleáris szakember arcára. Fadavi szerint egyetlen hús-vér terrorista sem tartózkodott a közelben.

Mohsen Fakhrizadehhel november 27-én az autójában végeztek egy Teheránhoz közeli autópályán. Irán azóta is Izraelt gyanúsítja a merénylet elkövetésével. Izrael egyelőre nem ismerte el, ugyanakkor nem is cáfolta a vádakat.

Irán eleinte arról beszélt, hogy egy teherautó felrobbanása után heves lőpárbaj alakult ki a tudós konvoját védő testőrök és a támadók között. Ezzel szemben Fakhrizadeh temetésén a nemzetvédelmi bizottság vezetője már távirányítású eszközökről beszélt, de konkrétumokat nem árult el.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk